Διευκρινίζει το ΥΠΑΝ-«Σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία εγγράφονται παιδιά μη υποχρεωτικής προδημοτικής»

Οι γονείς παιδιών ηλικίας κάτω των 4 ετών και 6 μηνών, μη υποχρεωτικής εκπαίδευσης, τα οποία μέχρι σήμερα εξασφάλιζαν θέση σε δημόσια νηπιαγωγεία και αριθμούν τις 2.000, «θα πρέπει από τον Ιανουάριο 2023 να τα εγγράψουν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, καθότι δεν θα υπάρχουν πλέον θέσεις και δυνατότητα εγγραφής τους σε δημόσια σχολεία, αφού σε αυτά θα πρέπει να εγγραφούν όλα τα παιδιά υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης».

Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωση το του Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, «μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να απορρίψει την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Νόμου για την Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση».

Αναφέρει ότι «εάν τυχόν ο νόμος αυτός τεθεί τελικά σε ισχύ όπως έχει διαμορφωθεί από τη Βουλή, σύμφωνα με το Άρθρο 4 (γ) του νόμου κατά τις εγγραφές που θα γίνουν στα μέσα Ιανουαρίου 2023 'τα παιδιά στην Προδημοτική εκπαίδευση φοιτούν σε δημόσια νηπιαγωγεία της περιφέρειας τους ή σε κοινοτικά νηπιαγωγεία'».

Επίσης, «σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις και το άρθρο 8 του νόμου, στην Προδημοτική Εκπαίδευση θα πρέπει να φοιτούν για το σχολικό έτος 2023-24 όσα παιδιά έχουν ηλικία από 4 ετών και 6 μηνών μέχρι 6 ετών».

Οπως αναφέρει το ΥΠΑΝ, «σύμφωνα με αυτές τις διατάξεις, τον Ιανουάριο 2023 γονείς οι οποίοι είχαν μέχρι τώρα τα παιδιά αυτών των ηλικιών, σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία θα πρέπει να τα μετακινήσουν και να τα εγγράψουν σε δημόσιο ή κοινοτικό νηπιαγωγείο».

Παράλληλα, «οι γονείς με παιδιά αυτών των ηλικιών που θα τα εγγράψουν για πρώτη φορά σε νηπιαγωγείο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν τους δίνεται πλέον η δυνατότητα να κάνουν εγγραφή σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο».

Σημειώνεται ότι «μετά τις εγγραφές Ιανουαρίου 2023, αναλόγως της γεωγραφικής κατανομής και εφόσον κατά τόπους δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα ενημερωθούν οι γονείς προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε κοινοτικά νηπιαγωγεία».

Όπως αναφέρει το ΥΠΑΝ, «στη βάση της έως τώρα γνωστής γεωγραφικής κατανομής και των αναγκών που καλύπτονται από κοινοτικά νηπιαγωγεία, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι κάποιος αριθμός παιδιών υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης δεν θα είναι δυνατό να εγγραφούν σε σχολείο της εκπαιδευτικής περιφέρειας τους».

Δειτε Επισης

Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά
Υφ. Πρόνοιας: Συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων
Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Μ. Λοττίδη Έντονη παρουσία της προσφυγικής κρίσης στην Κύπρο
Άσκηση για αξιολόγηση επιπέδου ανταπόκρισης σε μεγάλο τροχαίο συμβάν
Στην τελική ευθεία οι Παγκύπριες Εξετάσεις-Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας
Στα καλύτερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με το ACI Europe
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν