Μητροπολίτης Ταμασού: Οι διάφορες εξαρτήσεις είναι μία πλάνη

Στην αξία του αθλητισμού και στη σημασία της συμμετοχής, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, μιλώντας σε Συνέδριο με τίτλο «Γιατί να ακολουθήσω τον Αθλητισμό», το οποίο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στην παρουσία μαθητών και το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Ταμασού, στην ομιλία του στο συνέδριο ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον αγώνα της καλλιέργειας του αθλητισμού ως ένα υψηλό ιδεώδες.

«Ο Χριστός θα βάλει στον παράδεισο, αυτούς που αγωνίζονται. Αυτοί που νικούν θα κριθούν αν όντως άξιζαν την νίκη και ενδεχομένως να κληρονόμησαν και αυτοί την βασιλεία των ουρανών. Αλλά σίγουρα, οι σίγουροι ουρανοβάτες, οι σίγουροι μέτοχοι της βασιλείας του θεού, αυτοί που σίγουρα θα σώσουν την ψυχή τους αθάνατη στους αιώνες, είναι αυτοί που ξέρουν να αγωνίζονται. Νομίζω αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρετε από τον αθλητισμό. Το ταξίδι της προσπάθειας και του αγώνα έχει μεγαλύτερη αξία από την νίκη», πρόσθεσε

Σε συνέχεια της ομιλίας του, έκανε λόγο για τις εξαρτήσεις χαρακτηρίζοντας τις ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ζωή του ανθρώπου.

«Οι εξαρτήσεις, οι διάφορες εξαρτήσεις είναι μία πλάνη. Είναι μια ψευτιά, μια ψευδαίσθηση. Οι εξαρτήσεις νομίζουμε ότι μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα για μια χρονική στιγμή και μετά έρχεται η καταστροφή. Διαλύεται η υγεία μας, γινόμαστε εξαρτώμενοι από αυτές και καταστρέφονται τα όνειρα μας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αερογέφυρα μέσω Κύπρου για την επιστροφή πολιτών του Ισραήλ που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
Η ξεκάθαρη πρόθεση ΗΠΑ να εμπλακούν στον πόλεμο και οι ενδείξεις-«Είμαστε στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης»
Το άγνωστο λογοτεχνικό έργο του Ανδρέα Κάρυου-Τα ποιήματά του από τα κρατητήρια των κατακτητών
Στο τραπέζι σκέψεις για επέκταση του εναλλακτικού σχολείου για παραβατικούς μαθητές-«Μεγάλο επιχείρημα»
Deadline μέχρι τον Σεπτέμβριο για γεφύρωση των διαφορών για το νέο σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για στεγαστικό»
Αύξηση 11,5% σε δύο χρόνια στους μισθούς-Στα 1.900 ευρώ ο ενδιάμεσος μισθός
Καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο ο Δήμος Σερκελίδης-Ομόφωνη η απόφαση
Επιστρέφουν στο τραπέζι του διαλόγου ΥΠΑΝ και εκπαιδευτικοί για το σχέδιο αξιολόγησης