Ξεσπά ο δικηγόρος του πάτερ Αντώνιου-«Πέταξαν στο δρόμο την οικογένειά του»

«Παράνομα "κλείδωσαν" και πέταξαν στον δρόμο την οικογένεια του πατέρα Αντωνίου», καταγγέλλει -μεταξύ άλλων - ο δικηγόρος του πατέρα Αντωνίου στις πρώτες δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου.

Σχολιάζοντας την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της Κιβωτού, ο Θρασύβουλος Κονταξής, συμπλήρωσε: «Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κυρία Μαρτινου και η κυρία Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους», τονίζοντας ότι ο πατήρ Αντώνιος που έμενε στην Κιβωτό του κόσμου, δεν έχει πού αλλού να μείνει με την οικογένειά του.

Ο δικηγόρος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση για να αφήσει το χώρο που έμενε ο πατήρ Αντώνιος με την οικογένειά του. Είπε ότι έχουν αλλάξει τις κλειδαριές και η οικογένεια δε μπορεί ούτε τα πράγματά της να πάρει.

«Είναι παράνομο! Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη δευτέρα θα δω τον κύριο Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα» είπε ο δικηγόρος.

Τέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα με δηλώσεις του πατρός Αντωνίου, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι «ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Ούτε ο πατέρας Αντώνιος, ούτε η πρεσβυτέρα».

Από κόσκινο 11 άτομα για τέσσερα κακουργήματα

«Φύλλο και φτερό» θα κάνουν τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου» οι Αρχές. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, ο οποίος χρεώθηκε τη δικογραφία για τα οικονομικά της δομής από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, έδωσε παραγγελία για γενικευμένο και σε βάθος έλεγχο των πεπραγμένων της «Κιβωτού».

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο «μικροσκόπιο» της Οικονομικής Αστυνομίας θα βρεθούν κατ’ αρχάς έντεκα φυσικά πρόσωπα, ανάμεσα τους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της «Κιβωτού».

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν τέσσερις ερευνώμενες πράξεις, όλες σε βαθμό κακουργήματος: Υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο κ. Σέβης θα κρίνει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Η εντολή

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία, στην Οικονομική Αστυνομία δίνεται εντολή για:

-Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία.

-Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβασής του.

-Ερευνα για όλες τις επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.

-Ανοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού», αλλά και σε λογαριασμούς των έντεκα φυσικών προσώπων, καθώς και κάθε χρηματοπιστωτικό προϊόν που θα εντοπιστεί στην κατοχή τους.

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών συνεχίζεται η έρευνα που έχουν αναλάβει οι εισαγγελείς Ανηλίκων, σχετικά με καταγγελλόμενες κακοποιητικές συμπεριφορές κακοποιητικής φύσεως, μεταξύ των οποίων και σεξουαλικά αδικήματα. Σε αυτήν την έρευνα βρίσκονται κατ’ αρχάς 4 πρόσωπα υπό διερεύνηση, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας Αντώνιος. Η δικογραφία αυτή βρίσκεται επίσης σε πρώιμο στάδιο, με τους εισαγγελείς να ερευνούν ακόμη για το εάν θα καταλήξουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Εν τω μεταξύ χθες έληξε η διορία που είχε δοθεί στον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγό του για να εγκαταλείψουν τον 4ο όροφο της «Κιβωτού» όπου έμεναν, καθώς τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στις δομές της οργάνωσης.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξαφανισμένος ο πάτερ Αντώνιος-Τα σενάρια μετά την απομάκρυνσή του

Δειτε Επισης

Βίντεο-ντοκουμέντα από την έκρηξη σε βενζινάδικο και τοποθέτηση βόμβας σε κάβα στην Ελλάδα
Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στην Ελλάδα-Τραυματίστηκε ένας 23χρονος
Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου-Ζητά τη διερεύνηση για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι
Έφεση για τις ποινές χάδι και τις αθωώσεις ετοιμάζουν συγγενείς θυμάτων-Ο κίνδυνος της παραγραφής
Έκρηξη οργής μετά την απόφαση για το Μάτι -Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι
Απομάκρυνση του Υφ. Υγείας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-«Εννοούσα το αντίθετο από τις ερμηνείες», λέει ο ίδιος
Πώς τα 111 χρόνια φυλάκισης σε κάθε κατηγορούμενο, έγιναν πέντε έτη με χρηματική ποινή
Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι
«Εγώ πέταξα την καρέκλα»-Συγγενής θύματος περιγράφει την ένταση στο τέλος της δίκης για το Μάτι
«Είναι τρομακτικό, ο άλλος έφαγε 104 ανθρώπους και σου λέει 40 χιλιάρικα»