Με νερό εντός της ημέρας η παροχή νερού στην κοινότητα Πραστειό

Εντός της ημέρας αναμένεται να διευθετηθεί η παροχή πόσιμου νερού στην κοινότητα Πραστειό της επαρχίας Πάφου σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΣ Πραστειού Κώστα Καραγιάννη.

Ο ίδιος αναφέρει ότι στην κοινότητα διαμένουν λίγοι κάτοικοι ωστόσο τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές  η επισκεψιμότητα αυξάνεται με αποτέλεσμα το θέμα της παροχής νερού να αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη επιτακτική ανάγκη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως το πρόβλημα αναμένεται να διευθετηθεί σήμερα μετά από παρέμβαση της Επάρχου Πάφου Μαίρης Λάμπρου στην ΑΗΚ και την καταβολή 1.000 ευρώ ως προκαταβολή με σκοπό την επανασύνδεση.

Η ΑΗΚ έχει αποκόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που ηλεκτροδοτούσε το αντλιοστάσιο της κοινότητας λόγο οφειλών που ξεπερνούν τις δέκα χιλιάδες ευρώ. Το κοινοτικό συμβούλιο δεν διαθέτει τους πόρους να πληρώσει το συσσωρευμένο χρέος.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο αντλιοστάσιο που υδροδοτεί την κοινότητα έχει διακοπεί από τις 7 Νοεμβρίου 2022 με αποτέλεσμα τα τέσσερα στην ουσία νοικοκυριά να μην έχουν τρεχούμενο νερό.  Αναγκάζονταν να κουβαλούν νερό με ντεπόζιτα και κουβάδες από γειτονικά χωριά, για να εκτελούν απλές καθημερινές εργασίες, ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.  

Η ΑΗΚ υποστηρίζει ότι και πέρυσι είχε συσσωρευτεί χρέος ύψους €7.000 για το οποίο η τοπική αρχή είχε προχωρήσει σε διακανονισμό, τον οποίο δεν τήρησε με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να ξεπεράσει μέχρι τον Νοέμβριο τις €11.000.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στις αναφορές Εισαγγελέα η Ειρήνη για Κατσουνωτό-«Κυνηγά φαντάσματα και αναπτύσσει συνωμοσιολογίες»
Τιμήθηκαν οι ήρωες της Φιλιάς και του Μάσαρη-«Τραγικές ιστορίες αυτοθυσίας και αγάπης»
ΑΗΚ: Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την πρόκληση της πυρκαγιάς στον Φαρμακά
Δεύτερος θάνατος από θερμοπληξία στην Κύπρο-Άλλα 3 πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
Στο Παρίσι ο ΥΠΑΜ για τα εγκαίνια κυπριακού περιπτέρου σε διεθνή αμυντική έκθεση
Καιρός για παραλία και βουτιές-Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Με λένε Petya, με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει
Άλλα στα πρωτόκολλα, άλλα στην πράξη-Πλήρωσε με τη ζωή της την αποτυχία της Αστυνομίας η Petya
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα