Γεμιστά χοιρινά ρολά με σάλτσα μουστάρδας

Με νόστιμη γέμιση.

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση  

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 170 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 40 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 200 γρ. αχλάδι (μεγάλο), χωρίς κουκούτσια και φλούδα, σε κομμάτια
  • 120 γρ. αποξηραμένα μούρα
  • 8 φύλλα φασκόμηλο
  • 40 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 160 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, σε κομμάτια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Ρολά

  • 1000 γρ. χοιρινό εσκαλόπ (tenderloin) σε
  • 3 ίσα κομμάτια, χτυπημένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 κ.σ. Italian seasoning
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 10 γρ. λάδι για το λάδωμα

Σάλτσα

  • 100 γρ. πράσο, σε κομμάτια
  • 40 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 40 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 40 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 550 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • αντικολλητικό χαρτί
  • οδοντογλυφίδες ή σπάγκο ψησίματος
  • ταψί
  • πυρίμαχο μπολ
  • ηλεκτρικό μαχαίρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 2 σκελίδες σκόρδο, 170 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα, 40 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 200 γρ. αχλάδι σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια και φλούδα, 120 γρ. αποξηραμένα μούρα, 8 φύλλα φασκόμηλο, 40 γρ. λευκό ξηρό κρασί και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα, προσθέστε 160 γρ. ψωμί μπαγιάτικο σε κομμάτια, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Ρολά

Βήμα 1

Ραντίστε 3 κομμάτια χοιρινά εσκαλόπ με 1 πρέζα πιπέρι, 1 πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά Italian seasoning. Αλείψτε τα με 2 κουταλιές μουστάρδα με κόκκους και αφήστε στην άκρη να μαριναριστούν. Λαδώστε τους δίσκους του Varoma και αφήστε στην άκρη. Απλώστε 1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μήκους 40 εκ. πάνω σε επιφάνεια κοπής και τοποθετήστε πάνω 1 κομμάτι μαριναρισμένο εσκαλόπ. Απλώστε στην κάτω μεριά του εσκαλόπ, κατά μήκος το 1 /3 της γέμισης, τυλίξτε σφιχτά σε ρολό και στερεώστε με οδοντογλυφίδες ή σπάγκο ψησίματος. Τυλίξτε το ρολό σε αντικολλητικό χαρτί και στριφογυρίστε τις άκρες σαν κουφέτα για να κρατήσει το σχήμα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 2 μαριναρισμένα εσκαλόπ και την υπόλοιπη γέμιση. Μεταφέρετε στους δίσκους του Varoma και αφήστε στην άκρη.

Σάλτσα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. πράσο σε κομμάτια, 40 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 40 γρ. λευκό ξηρό κρασί, 40 γρ. μουστάρδα με κόκκους και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Προσθέστε 550 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 /4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προς τη λήξη του χρόνου, προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί φούρνου και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Με προσοχή, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί από τα ρολά και μεταφέρετε στο ταψί φούρνου που έχετε ετοιμάσει. Ψήστε 25 λεπτά (200°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τη σάλτσα από τον κάδο σε ένα πυρίμαχο μπολ και διατηρήστε ζεστή.

Βήμα 6

Αφήστε τα ρολά να κρυώσουν λίγο και κόψτε σε διαγώνιες φέτες με ηλεκτρικό μαχαίρι. Σερβίρετε με τη σάλτσα.

Συμβουλές

Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας ή πουρέ κολοκύθας (βλ. Βασική Μαγειρική). Αν έχετε τα υλικά έτοιμα, ξεκινήστε τον πουρέ μόλις βάλετε τα ρολά στο φούρνο, για να τελειώσουν όλα στον ίδιο περίπου χρόνο.

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι