ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες που σοκάρουν-Πάρκινγκ μετατράπηκε σε παγωμένη λίμνη

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που έρχονται από το Νιου Τζέρσι, όταν τα νερά πλημμύρας μετατράπηκαν σε πάγο, παγιδεύοντας πολλά αυτοκίνητα.

Μπορεί στην Ελλάδα να περάσαμε τα Χριστούγεννα με λιακάδα και θερμοκρασίες άνοιξης, αλλά πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ βίωσαν έναν πραγματικό εφιάλτη, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Δύσκολες μέρες πέρασαν την περασμένη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου -μεταξύ άλλων- και εκατοντάδες άνθρωποι στον δήμο Edgewater, ο οποίος βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Hudson στην κομητεία Bergen του Νιου Τζέρσι.

Η σφοδρή καταιγίδα, που σφυροκόπησε την περιοχή με καταρρακτώδεις βροχές και τρομακτικές χιονοπτώσεις, προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού Hudson, με τα νερά του να «σκεπάζουν» μεγάλος μέρος εκτάσεων, προκαλώντας σημαντικές ζημιές και προβλήματα.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκαναν τα νερά της πλημμύρας να παγώσουν, εγκλωβίζοντας σε ένα ψηλό στρώμα δεκάδες αυτοκίνητα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ, το οποίο, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, έχει «καταληφθεί» από τα παγωμένα νερά, τα οποία έχουν σκεπάσει ακόμα και τους τροχούς των οχημάτων.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC7 New York, στο πάρκινγκ υπήρχαν 8 αυτοκίνητα και ένα ημιρυμουλκούμενο φορτηγό. Στο εσωτερικό όλων των οχημάτων εισέβαλαν μεγάλες ποσότητες νερού, την ίδια ώρα που η πρόσβαση σε αυτά κατέστη αδύνατη, λόγω του πάγου που σχηματίστηκε μία ημέρα αργότερα.

Στα προβλήματα που αντιμετώπισε αναφέρθηκε η ιδιοκτήτρια ενός Mazda6. Όπως επισήμανε σε τηλεoπτικό σταθμό, κατάφερε να προσεγγίσει το όχημά της μόλις τέσσερις μέρες μετά την πρώτη βροχή.

Οι ελπίδες της, ωστόσο, να διασωθεί το οτιδήποτε από το αυτοκίνητο, γρήγορα κατεδαφίστηκαν. «Ήλπιζα ότι θα μπορούσα να βγάλω κάτι από το αυτοκίνητο. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σωθεί», είπε η Naomi Kroon.

 

 Καθώς πλησίασε το αυτοκίνητο, ανακάλυψε έντρομη ότι στην καμπίνα, είχε σχηματιστεί παντού πάγος. «Είναι καταστροφικό», εξήγησε.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισε και ο οδηγός ενός Audi Q7, που μόλις άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του ήρθε αντιμέτωπος με ένα παχύ στρώμα πάγου.

Ανήμπορος να πιστέψει όσα συνέβησαν εμφανίστηκε και ο ιδιοκτήτης του χώρου στάθμευσης. Όπως εξήγησε, το πάρκινγκ διέθετε αντιπλημμυρική προστασία. Η ποσότητα, ωστόσο, του νερού το οποίο έπνιξε την περιοχή κατήργησε κάθε δικλείδα ασφαλείας.

Πηγή: car&motor 

Δειτε Επισης

Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ισραήλ και Ιράν δεν θέλουν «ολοκληρωτική σύγκρουση» εκτιμά ο Μπερνς της CIA
New York Times: Οι ΗΠΑ ανησυχούν για χτύπημα του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν-Γιατί δεν φαίνεται πιθανό για την ώρα
ΒΙΝΤΕΟ: Στήριξη προς τον Τραμπ εξέφρασε ο Μασκ-«Αν χάσει την έχω γ@μ...ει»-Θα με στείλει φυλακή η Κάμαλα
Μετά τις επικρίσεις διορίστηκε νέος αξιωματικός εκτός ΤΑΕ Αρχηγείου για την απόδραση του Κομμωτή
Τέλος τα κέρματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι-Οι τουρίστες δεν θα μπορούν να τα ρίχνουν στο συντριβάνι
Iron Dome: Πώς ορισμένοι ιρανικοί πύραυλοι κατάφεραν να διαπεράσουν το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας του πλανήτη
Ανάλυση Reuters: Πώς η σύγκρουση με το Ιράν μπορεί να αποτελέσει δρόμο πολιτικής λύτρωσης για τον Νετανιάχου
LIVE: Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ στηρίζει τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο
Ξανά στη Βουλή για τις στέγες η Ευαγγέλου-Στο τραπέζι θέματα λειτουργίας και στελέχωσης