Ν. Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση δεν έχει να κάνει τίποτε με τον θεσμό του Εισαγγελέα

Η Κυβέρνηση δεν έχει να κάνει τίποτε με τον ανεξάρτητο θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τα τεκταινόμενα γύρω από το θέμα με τις Κεντρικές Φυλακές και την απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας για μη δίωξη του αξιωματικού της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε συγκεκριμένα: "Η Κυβέρνηση δεν έχει να κάνει τίποτε με τον ανεξάρτητο θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα".

Η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη έγινε την Παρασκευή, στο περιθώριο των εγκαινίων της Λέσχης Αξιωματικών Εθνικής Φρουράς, η οποία βρίσκεται στο στρατόπεδο Κωστάκη Παντελίδη, στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφεύγοντας να εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, ουσιαστικά έδωσε απάντηση στην κριτική που εξάσκησε σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, το οποίο μεταξύ κατηγόρησε τη Νομική Υπηρεσία, ότι λειτουργεί ως υποχείριο της Κυβέρνησης και πως το δημόσιο συμφέρον έγινε κυβερνητικό συμφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνές κομμάτων για υπόθεση Κατσουνωτού-«Το δημόσιο συμφέρον έγινε κυβερνητικό συμφέρον»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος