Φώναξαν για τα τετράμηνα στην Πάφο-«Όχι στο εξετασιοκεντρικό σχολείο»

Eκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οργανωμένοι γονείς και μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου έξω από τα γραφεία του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας, για το θέμα των τετραμήνων.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Θέλουμε οράματα και όχι πειράματα», «Σχολεία που μορφώνουν και όχι που εξοντώνουν» και «Όχι στο εξετασιοκεντρικό σχολείο» διαμαρτυρήθηκαν σημειώνοντας πως η διαδικασία έχει μετατραπεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καλυφθεί η εξεταστά ύλη.

Η Αγάθη Σαββίδου, εκπρόσωπος των οργανωμένων γονέων που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση είπε ότι θέλουν να διατρανώσουν την θέση ότι «οι πρόχειροι σχεδιασμοί, οι μονομερείς αποφάσεις με αποσπασματικές πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν στην κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος».

Πρόσθεσε πως η νέα μορφή αξιολόγησης με τον τρόπο που εφαρμόζεται «καταπιέζει και εξουδετερώνει τους μαθητές» ενώ τα συνεχή διαγωνίσματα σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο ύλης, το μειωμένο διδακτικό χρόνο και την μη έγκαιρη στελέχωση των σχολείων προκαλούν «αφόρητη πίεση» στους μαθητές και στους καθηγητές. 

Η διδακτική διαδικασία έχει μετατραπεί σε «αγώνα δρόμου» κάλυψης της ύλης από μέρους των καθηγητών και στείρας απομνημόνευσης γνώσεων από μέρους των μαθητών, είπε ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για εμπέδωση της ύλης.

Ζήτησε τέλος μια συνολική μελέτη στην οποία θα αποτυπώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες στην οργάνωση και λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος προτού εφαρμοστεί οποιοδήποτε σχέδιο αξιολόγησης των μαθητών. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Με τη συμμετοχή 27 οινοποιείων ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου στη Λεμεσό
Το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δώρισε 750.000 ευρώ στη UNICEF για παιδιά Γάζας
Αναθεώρηση κανονισμού για περίθαλψη δημοσίων υπαλλήλων ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ-Επιστολή στην ΠτΒ
Ετήσια αύξηση 33,5% στις εγγραφές οχημάτων το πρώτο τετράμηνο του 2024
Αυξημένη κατά 5,2% η απασχόληση στην Κυβέρνηση το πρώτο τετράμηνο 2024
Μέχρι τις 25 Μαΐου οι αιτήσεις για το Σχέδιο Αναπλήρωσης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης
Αποστολή μηνυμάτων SMS για υπηρεσίες φροντίδας υγείας από ειδικούς ιατρούς
«Καλύτερα μαζί, συν-δημιουργώντας το μέλλον»-Άρχισε η ευρωπαϊκή εβδομάδα ψυχικής υγείας
Επέστρεψαν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Στην τελική ευθεία η σχολική χρονιά-Πρεμιέρα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις