Γνώριμος ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι-Επιτέθηκε πέρυσι σε καταυλισμό μεταναστών

Ο φερόμενος δράστης που συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές αφού άνοιξε πυρ εναντίον πολλών ατόμων, ήταν γνώριμος στις αρχές για προηγούμενη εγκληματική επίθεση και μάλιστα με ρατσιστικά κίνητρα.

Μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα με την οποία επικοινώνησε η «Le Monde», ανέφερε ότι ο ύποπτος William M., 69 ετών, είναι γνωστός στα δικαστήρια «για πράξεις βίας που διαπράχθηκαν το 2016 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε καταυλισμό μεταναστών στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού στις 8 Δεκεμβρίου 2021».

Είχε επιτεθεί με ξίφος σε μετανάστες το 2021

Στο πλαίσιο της τελευταίας υπόθεσης, για την οποία η δικαστική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, είχε τεθεί σε προφυλάκιση για σχεδόν ένα χρόνο. Αφέθηκε ελεύθερος στις 12 Δεκεμβρίου και τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Όπως έγραφε, στις 8 Δεκεμβρίου του 2021, η Le Monde, ο άντρας είχε συλληφθεί το πρωί της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου, κοντά στο πάρκο Bercy, στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού και τέθηκε υπό κράτηση από τη δεύτερη δικαστική αστυνομική περιφέρεια, ύστερα από επίθεση σε καταυλισμό μεταναστών με ξίφος. Ο ύποπτος επιτέθηκε σε άνδρες σουδανικής καταγωγής.

Δύο άτομα που βρίσκονταν σε σκηνή του καταυλισμού, τα οποία τραυματίστηκαν, νοσηλεύτηκαν για λίγο στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο άνδρας, σημείωνε τότε το ρεπορτάζ ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία ήδη από επιθέσεις το 2016.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Στόχος το κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στην σημερινή επίθεση

Μάρτυρες, από τη σημερινή επίθεση, δήλωσαν στο AFP ότι ο ένοπλος, ο οποίος περιγράφεται από την αστυνομία ως «καυκάσιος», είχε αρχικά ως στόχο το κουρδικό πολιτιστικό κέντρο προτού εισέλθει σε ένα κοντινό κομμωτήριο, όπου συνελήφθη από την αστυνομία.

«Είδαμε έναν ηλικιωμένο λευκό άνδρα να μπαίνει μέσα και στη συνέχεια να αρχίζει να πυροβολεί στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, στη συνέχεια πήγε στο κομμωτήριο δίπλα», δήλωσε τηλεφωνικά στο AFP ο Ρομέν, ο οποίος εργάζεται σε κοντινό εστιατόριο.

Τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή, αλλά η ταυτότητά του και ο στόχος του δημιούργησαν αμέσως υποψίες ότι οι πυροβολισμοί θα μπορούσαν να έχουν ρατσιστικά κίνητρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο βίαιων ρατσιοστικών δράσεων στη Γαλλία, σημειώνει το γαλλικό France24.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έχει τραυματιστεί και «έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο», δήλωσε η διοικητής της 10ου διαμερίσματος, Αλεξάνδρα Κορντεμπάρ, από τον τόπο του εγκλήματος.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Μειώνεται το προβάδισμα της Χάρις έναντι του Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters
Νεκροί πέντε Ρώσοι ορειβάτες-Έπεσαν από την 7η ψηλότερη κορυφή του κόσμου στο Νεπάλ
Οι όροι της Ρωσίας για ειρήνευση στην Ουκρανία-Απειλεί τις ΗΠΑ με «επικίνδυνες επιπτώσεις»
Ο Μπάιντεν ακυρώνει το ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα για να επιβλέψει τη διαχείριση των κυκλώνων
Οι IDF σκότωσαν 200 μέλη της Χεζμπολάχ σε μία εβδομάδα χερσαίων επιχειρήσεων στο Λίβανο
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα είναι ο νέος επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια
Όλο και δύσπιστη η ΗΠΑ απέναντι στο Ισραήλ για τα σχέδια που ετοιμάζει
Ισραήλ και Ιράν δεν θέλουν «ολοκληρωτική σύγκρουση» εκτιμά ο Μπερνς της CIA
New York Times: Οι ΗΠΑ ανησυχούν για χτύπημα του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν-Γιατί δεν φαίνεται πιθανό για την ώρα
ΒΙΝΤΕΟ: Στήριξη προς τον Τραμπ εξέφρασε ο Μασκ-«Αν χάσει την έχω γ@μ...ει»-Θα με στείλει φυλακή η Κάμαλα