Έντονος ο Τριανταφυλλίδης-«Η δικαιοσύνη θα εξυπηρετείτο με δίωξη Κατσουνωτού»

Τη διαφωνία του με τον τρόπο που η Νομική Υπηρεσία προσέγγισε και αποφάσισε για την υπόθεση του Μιχάλη Κατσουνωτού, εξέφρασε ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης. Ο κ. Τριανταφυλλίδης μεταξύ άλλων υπέδειξε πως, για τον ίδιο, η δικαιοσύνη θα εξυπηρετείτο μόνο με τη δίωξη του τέως διοικητή της ΥΚΑΝ, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από τη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών.   

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο Κρις Τριανταφυλλίδης, υπενθύμισε πως για το αν θα διωχθεί κάποιος είναι απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα. «Το Σύνταγμα», ανέφερε, «αναφέρει ρητά ότι ο λόγος που αποφασίζει είναι το δημόσιο συμφέρον και η απόφαση του εντάσσεται μέσα στα συνταγματικά του δικαιώματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα περί «δημοσίου συμφέροντος», ο νέος όρος διαφθοράς και τα καυτά ερωτήματα

«Όμως», επεσήμανε ο Κρις Τριανταφυλλίδης, «ο κάθε πολίτης που έχει νομικές γνώσεις, μπορεί να κρίνει αν αυτή η απόφαση είναι σωστή ή λανθασμένη. Έκανα την εισαγωγή, για να πω ότι κατά τη δική μου άποψη η κάθε περίπτωση πρέπει να την βλέπουμε διαφορετικά. Πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο διέπραξε κάποιες ενέργειες ο ανώτερος αξιωματικός. Είναι στοιχεία που είναι πάρα πολύ σημαντικά που διαφέρουν από άλλες περιπτώσεις».

«Στο τέλος της ημέρας», πρόσθεσε ο Κρις Τριανταφυλλίδης, «το υπέρτατο κριτήριο είναι η κρίση του πολίτη. Ο πολίτης ακούει ότι ένας ανώτερος αξιωματικός ζήτησε από ένα βαρυποινίτη να εξασφαλίσει με παράνομο τρόπο βίντεο ανώτατων αξιωματούχων των φυλακών. Δεν είναι ξεκάθαρα περίπτωση που εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον. Για μένα το κριτήριο του πολίτη δεν βλέπει θετικά, ότι το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται με αυτή την απόφαση. Δεν είναι μόνο η μορφή ων αδικημάτων, αλλά είναι και τα υπόλοιπα στοιχεία. Για μένα η δικαιοσύνη θα εξυπηρετείτο με τη δίωξη», υπέδειξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποχωρεί πυροβολώντας η Διεύθυνση Φυλακών-«Το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να αποτελεί την πανάκεια»

Σε σχέση με το πόρισμα του Νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο Κρις Τριανταφυλλλίδης, εξέφρασε την άποψη πως τώρα μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί. «Από τη στιγμή που το πόρισμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αν και πρέπει να δημοσιευθεί ειδικά στους εμπλεκόμενους, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς τα γεγονότα. Πρέπει να δημοσιευθεί όμως τώρα που ολοκληρώθηκαν οι έρευνες. Το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται με την κρίση του πολίτη με το αν απονέμεται δικαιοσύνη ή όχι στο τέλος της ημέρας. Δεν νομίζω ότι ο πολίτης σήμερα αισθάνεται ότι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον με αυτή την απόφαση», κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντοπίζει ποινικά το πόρισμα για Κατσουνωτό, επίκληση όμως στο… δημόσιο συμφέρον

Δειτε Επισης

Στο κελί για οκτώ χρόνια 41χρονος-Βοηθούσε μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 15χρονος (pic)
Μπήκαν σε καφενείο στην Αραδίππου και έπιασαν λαβράκι-Βρήκαν τριάντα κούτες αδασμοφορολόγητα τσιγάρα
Θλίψη για το θάνατο του Μηνά Χατζημιχαήλ-Υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου και ΓΔ ΥΠΕΞ
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 68χρονος Μηνάς Χατζημιχαήλ-Τραυματίστηκε προσπαθώντας να σταματήσει το εν κινήσει όχημά του
Οπαδός με καλυμμένο το πρόσωπό του μοίραζε καπνογόνα στην κερκίδα-Χειροπέδες σε 21χρονο
Από πέντε μέχρι επτά κλήσεις ημερησίως από το ecall-Ο τρόπος λειτουργίας του και οι ενέργειες των Αρχών
Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 41χρονο για μεταφορά μεταναστών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις