Πρωτοβουλίες για αντιδράσεις ωρομίσθιων εργαζομένων στις υπηρεσίες ΟΚΥπΥ

Η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως μελετώντας πολύ σοβαρά την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ΟΚΥπΥ σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας και το βάρος που επωμίζονται οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης σε όλες τις Διευθύνσεις του Οργανισμού, ενημερώνει πως θα αναλάβει τις επόμενες μέρες πρωτοβουλίες διαλόγου και συνεννόησης με τις συντεχνίες του ωρομίσθιου προσωπικού ούτως ώστε να εξεταστούν οι τρόποι αντίδρασης των εργαζομένων.

«Ως ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές σχετικά με την κακή κατάσταση των νοσηλευτηρίων και την υποστελέχωση του προσωπικού χωρίς δυστυχώς να ληφθούν υπόψη από τον Οργανισμό οι προειδοποιήσεις μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τα προηγούμενα χρόνια ο ΟΚΥπΥ εγκαινίασε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων τη νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, την μονάδα εντατικής θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, τον θάλαμο COVID-10 στο Νοσοκομείο Πάφου κ.α. χωρίς να προσλάβει επιπρόσθετο ωρομίσθιο προσωπικό, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναλαμβάνουν δυσβάσταχτο βάρος.

«Την ίδια στιγμή, ο ΟΚΥπΥ ανακοινώνει Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών Παίδων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας καθώς επίσης και νέο κτήριο στην Πάφο που θα στεγάσει την Μονάδα Αιμοκάθαρσης, χωρίς συνεννόηση με τις Συντεχνίες για τις ανάγκες που προκύπτουν σε προσωπικό και χωρίς καμιά ενημέρωση για τον σχεδιασμό», προστίθεται.

Όπως αναφέρεται, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η μη συμπερίληψη στον προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ αυξημένου κονδυλίου για το ωρομίσθιο προσωπικό καθώς επίσης και οι αναφορές στελεχών του Οργανισμού για την πρόθεσή τους να μην προχωρήσουν σε επιπρόσθετες προσλήψεις για τις νέες ανάγκες του Οργανισμού εντός του 2023.

«Από την μέρα ίδρυσης του ΟΚΥπΥ οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι έχουν προσφέρει πολύ περισσότερα απ΄ όσα αντέχουν, εργάζονται ατελείωτες ώρες λόγω των αναγκών που προκύπτουν καθημερινά στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, προσφέροντας στον Οργανισμό αλλά και στην Κυπριακή κοινωνία και ανέμεναν διαφορετική αντιμετώπιση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Επανέφεραν 4χρονο αγοράκι που έπαθε καρδιακή ανακοπή στην παραλία των Νέων Βρασνών
ΟΗΕ: Το Ισραήλ περιμένει από τους Ευρωπαίους «σθεναρή θέση» απέναντι στο Ιράν
Κακής ποιότητας το απολυτήριο Γιαννάκη-Δεν ξεκαθάρισε από το γραφολογικό έλεγχο αν ήταν πλαστό
Αυτή είναι η πρόταση τεσσάρων σημείων από τους Ευρωπαίους προς το Ιράν για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ
Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ»-Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό οι Ισραηλινοί
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Γερμανίδας που συνελήφθη για σφετερισμό-Αναφέρθηκε στη συζήτηση της με τον Γεάδη
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν