Τα ποιοτικά ελαστικά σώζουν ζωές

Η οδική ασφάλεια αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες για κάθε ευρωπαϊκό κράτος, καθώς καθημερινά χάνονται άδικα ζωές στην άσφαλτο.

Για την Κύπρο,  σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι οδικοί θάνατοι έχουν μειωθεί κατά 13,3% το 2019 σε σχέση με το 2010, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να καθησυχάζει ούτε τις αρχές και ούτε τους πολίτες. Οι μεν θα πρέπει να φροντίζουν να επενδύουν σε οδικές υποδομές και ενημέρωση των πολιτών, και οι δε, θα πρέπει να φροντίζουν να τηρούν τους κανονισμούς οδήγησης και να διατηρούν τα οχήματα τους σε καλή φυσική κατάσταση.

Ένα από τα κύρια μέρη στο αυτοκίνητο που πρέπει να διατηρείται, πέραν του μηχανολογικού, είναι τα ελαστικά του. Η επαφή των ελαστικών του αυτοκινήτου με το έδαφος και την άσφαλτο, η οποία είναι όσο η παλάμη ενός χεριού, έχει ως συνέπεια να φθείρονται και να καταστρέφονται εύκολα. Για αυτό το λόγο έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οδική ασφάλεια.

Οπότε η επιλογή των ελαστικών είναι καίριας σημασίας, ωστόσο, πολλές φορές οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με το δίλλημα ποια ελαστικά να αγοράσουν για το όχημα τους. Δυστυχώς, μέσα στη πληθώρα επιλογών ελαστικών, αρκετοί οδηγοί επιλέγουν τα φθηνότερα, αντί άλλων  επωνυμιών με ποιοτικότερες επιλογές.

Οι οδηγοί κατά την επιλογή και αγορά των ελαστικών τους, δεν θα πρέπει να έχουν ως κύριο κριτήριο την τιμή αλλά τους παράγοντες που κάνουν ένα ελαστικό ιδανικό για το δρόμο. Για παράδειγμα, την απόδοση φρεναρίσματος, τις επιδόσεις στο βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, τη μακροζωία καθώς και τη διάρκεια στο χρόνο όλων αυτών των επιδόσεων. Οι επιλογές πάρα πολλές και για κάθε ανάγκη, κυμαίνονται από ποιοτικά ελαστικά διάσημων εμπορικών σημάτων, όπως η Michelin, έως φθηνότερα ελαστικά με συμβιβασμό τιμής-απόδοσης.

Ιδιώτες και επαγγελματίες που επιλέγουν ελαστικά της Michelin, επιλέγουν ασφάλεια και επίδοση, καθώς η εταιρεία έχει στις ως κύρια δέσμευση τα υψηλά επίπεδα απόδοσης και την εξαιρετική διάρκεια ζωής, από το πρώτο έως το τελευταίο χιλιόμετρο.

Σαν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελαστικών, η Michelin, έχει σαν αποστολή την ασφαλέστερη κινητικότητα των πελατών της. Για αυτό το λόγο έχει αναπτύξει συνεργασίες σε όλο τον κόσμο, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα είναι μέλος του  United Nations Road Safety Fund.

Επιπρόσθετα, η Michelin επενδύει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη κάθε χρόνο, για να μπορεί να προσφέρει ασφαλέστερη οδήγηση και ακόμη ποιοτικότερα ελαστικά στους οδηγούς.

Μέσα από την έρευνα της Michelin, βρίσκεται επίσης σε θέση να προστατεύει το περιβάλλον και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Αυτό προκύπτει από το γεγονός, ότι τα ελαστικά της σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο έτσι να προσφέρουν ασφάλεια για μεγαλύτερες αποστάσεις. Έτσι ο οδηγός αλλάζει λιγότερο συχνά τα ελαστικά και αποφεύγονται περαιτέρω εκπομπές CO2 και σπατάλη υλικών. Οι ανεξάρτητες δοκιμές της TUV Austria για τα νεότερα ελαστικά MICHELIN, Pilot Sport 5 και Primacy 4+ το επιβεβαιώνουν και αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα.

 Μέσα από την πολυετή εμπειρία της στο χώρο, η Michelin προσφέρει ασφάλεια και ποιοτικά ελαστικά σε λογικές τιμές, για να είστε ήσυχοι εσείς και η οικογένειά σας.

Βρείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε εδώ: https://ctc-tyres.com/why-michelin/ ή βρείτε ένα συνεργαζόμενο μεταπωλητή κοντά σας: https://ctc-tyres.com/dealers-network/.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 77 771900

Instagram: @ctctyres - https://www.instagram.com/ctctyres/

Facebook: https://www.facebook.com/michelincy

 

 

Δειτε Επισης

Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα