Αναχωρεί το βράδυ για το Ισραήλ η τετράχρονη-Στην Κύπρο η ειδική ομάδα

Αναχωρεί για το Ισραήλ με ειδική πτήση το βράδυ της Τετάρτης, το 4χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου με στρεπτόκοκκο Α.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη σε δηλώσεις έξω από το Μακάρειο Νοσοκομείο είπε ότι έφθασε το ειδικό αεροπλάνο – ασθενοφόρο και η ειδική ομάδα για τη διακομιδή και πρόσθεσε ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στην άφιξή τους, επειδή ζήτησε τη μεταφορά ενός εξειδικευμένου μηχανήματος, το οποίο θα έχουν στη πτήση προς το Ισραήλ.

Η κ. Γιαννάκη σημείωσε ότι πρόκειται για τεράστια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Κύπρο βρίσκεται το αεροπλάνο-ασθενοφόρο με μεγάλο επιτελείο γιατρών, έναν παιδοχειρούργο και μια νοσηλεύτρια που εξειδικεύονται στο ειδικό μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας, η βοηθός Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Κλινικής Νεογνών και Παίδων του Tel Ha’ Shomer κι ένας τεχνικός.

«Ελπίζω κι εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μεταφέροντας και τις ευχές του Υπουργού, ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν», είπε. Ευχαρίστησε τον εντατικολόγο κ. Σέργη στο Μακάρειο, καθώς και την Ριάνα Κωνσταντίνου για τον συντονισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετικοί στον κορωνοϊό οι γονείς της τετράχρονης-Δεν θα τη συνοδεύσουν στο Ισραήλ

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου, οι γονείς του παιδιού, νωρίς το απόγευμα, προχώρησαν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης με θετικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσουν να την συνοδεύσουν στο εξωτερικό.

Το παιδί θα συνοδεύσει άλλο πρόσωπο από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι η τετράχρονη είχε διαγνωστεί με γρίπη την περασμένη Τετάρτη και με οδηγίες του παιδιάτρου που το παρακολουθούσε, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν όσο περνούσαν οι μέρες, με αποτέλεσμα την Κυριακή να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε θετικό σε strep test και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, διασωληνώθηκε.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι από το Υπουργείο Υγείας, αλλά και από την ιατρική κοινότητα τονίζουν πως περιστατικά λοιμώξεων που αφορούν στο αναπνευστικό σύστημα, είχαν παρατηρηθεί και σε προηγούμενες περιόδους στην Κύπρο. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις της η Δρ. Μαρία Κολιού, το περασμένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε θάνατος παιδιού που είχε προσβληθεί από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού. Αυτό που διαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο παγκόσμιος συναγερμός που έχει σημάνει, λόγω της έξαρσης των περιστατικών λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο τύπου Α’ στη Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας