Ρολάκια από λαβράκι με σπανάκι και ρύζι

Εκλεπτυσμένο πιάτο! Συνταγή από τον chef Noel Christos Bassil για την Βlue Island

ΥΛΙΚΑ

  • 8 φιλέτα λαβράκι, με το δέρμα (125 γρ. το καθένα) από τις Ψαραγορές Blue Island,
  • 1250 γρ. νερό
  • 400 γρ. φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα), σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. λευκό τυρί, σε κομμάτια
  • 30 γρ. ξινή κρέμα και 8 κ.γλ. επιπλέον, για τα φιλέτα
  • ½ κ.γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 3 γρ. βούτυρο, σε μικρά κυβάκια
  • 250 γρ. ρύζι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κουτάλι
  • οδοντογλυφίδες
  • βαθουλή πιατέλα
  • ξέβαθη πιατέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προμηθευτείτε 8 φιλέτα λαβράκι από τις Ψαραγορές Blue Island.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, ζυγίστε μέσα 400 γρ. σπανάκι σε κομμάτια, τοποθετήστε το και στους δύο δίσκους Varoma και μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη να στραγγίσει καλά το σπανάκι. Αδειάστε, ξεπλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 2 σκελίδες σκόρδο και κόψτε 3-5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Προσθέστε 100 γρ. λευκό τυρί, σε κομμάτια και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα

Βήμα 5

Προσθέστε το στραγγισμένο σπανάκι, το αλεσμένο σκόρδο, 30 γρ. ξινή κρέμα, ½ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο, 1 αυγό, ½ κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Με ένα κουτάλι, απλώστε το μείγμα μέσα στα φιλέτα λαβράκι, τυλίξτε τα σε ρολάκια, με το δέρμα να είναι από την εξωτερική πλευρά, κλείστε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν και τοποθετήστε τα στους δίσκους Varoma. Βάλτε πάνω σε κάθε ρολάκι 1 κουταλάκι καλά γεμάτο ξινή κρέμα και 1 μικρό κυβάκι βουτύρου και αφήστε στην άκρη. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 1000 γρ. νερό, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα 250 γρ. ρύζι, κλείστε με το καπάκι του κάδου, τοποθετήστε το Varoma με τα ρολάκια λαβράκι στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4.

Βήμα 7

Αφαιρέστε το Varoma και το καλαθάκι και αφήστε στην άκρη. Μεταφέρετε το ρύζι σε μια βαθουλή πιατέλα, τα ρολάκια λαβράκι σε μια ξέβαθη πιατέλα και σερβίρετε αμέσως

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι