Ξεκαθαρίζει το θέμα με τους εργαζόμενους της Wolt-Eννέα πρόσωπα δεν ήταν δηλωμένοι στο ΤΚΑ

Εντός των επόμενων ημερών, ξεκαθαρίζει το θέμα σχετικά με την απεργία των διανομέων της διαδικτυακής πλατφόρμας "Wolt", με αφορμή τους όρους απασχόλησής τους.  

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Διευθυντής του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας, Άντης Αποστόλου, είπε ότι εξετάστηκαν 94 περιπτώσεις και διαπιστώθηκε ότι 9 εργαζόμενοι δεν ήταν δηλωμένοι στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επισήμανε πως θα προχωρήσει η διαδικασία για επιβολή διοικητικού προστίμου και ότι σήμερα ή αύριο, θα ενημερωθούν τα αρμόδια τμήματα για την τήρηση των όρων απασχόλησης.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για εννέα νομικά πρόσωπα, τα οποία είχαν συνάψει συμφωνία με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Ο κύριος Αποστόλου ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με την έρευνα, έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος αποζημίωσης των διανομέων από τους εργοδότες τους.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο Γενικός Οργανωτικός της ΣΕΚ, Πανίκος Αργυρίδης τόνισε ότι είναι εξωφρενική η αλυσίδα εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Είπε επίσης πως η Συντεχνία αναμένει ότι εντός των επόμενων ημερών θα κληθεί από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα με την εργοδοτική πλευρά και να ρυθμιστούν οι όροι απασχόλησης των διανομέων.

Πηγή: ΡΙΚ

Δειτε Επισης

Αυτή είναι η ομάδα που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται σαν «άτακτο παιδί» ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει επιστροφή πίσω»
Ενωμένη η G7 απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις εάν δεν αποδεχθεί την εκεχειρία
Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η Λοττίδη την καθυστέρηση υποβολής αστυνομικής έκθεσης για θανατηφόρο του 2022
Το Σάββατο η κηδεία του 12χρονου Κωνσταντίνου που νοσηλευόταν με γρίπη Β΄
Αυτές είναι οι νέες μεταθέσεις στην Αστυνομία-Ράβε ξήλωνε η ΑΔΕ Λεμεσού, νέοι επικεφαλής σε ΤΑΕ, ΥΚΑΝ και Εγκληματολογικό
Κλείνουν οι δρόμοι σε Λεμεσό και Λάρνακα λόγω εκδηλώσεων διαμαρτυρίας
Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Επίθεση από σκύλο δέχθηκε γυναίκα στη Λεμεσό-Υπέστη κάταγμα στο χέρι
Αεροπλάνο γέμισε καπνούς λίγα λεπτά μετά την απογείωση-Επέστρεψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας