Συνεχίζει τις επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους για την ΑΤΑ ο Κούσιος

Τις συναντήσεις του με τους κοινωνικούς εταίρους για τον θεσμό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), συνεχίζει την Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, την Τετάρτη 11.15 το πρωί, ο κ. Κούσιος θα συναντηθεί στο Υπουργείο Εργασίας με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 κοινή συνάντηση συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Εργασίας.

Μέσω της διαμεσολάβησης του, η οποία ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εργασίας στόχο έχει να οδηγήσει τις δύο πλευρές, συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, σε συναινετική συμφωνία για το τι μέλει γενέσθαι με τον θεσμό της ΑΤΑ.

ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ζητούν κατάργηση της ΑΤΑ, ενώ από την άλλη, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ζητούν να δίδεται στο 100% η ΑΤΑ, αντί στο 50% που δίδεται σήμερα.

Βάσει της μεταβατικής συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των κοινωνικών εταίρων τον Ιούλιο του 2017 και η οποία είχε διάρκεια μέχρι το 2020, η ΑΤΑ θα καταβάλλεται μία φορά το χρόνο και στο 50% της ετήσιας αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (πληθωρισμός). H συμφωνία είχε επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: KYΠΕ  

Δειτε Επισης

Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν
Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ
Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε Ισραηλινούς από την Κύπρο-Κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό
Δικαίωμα εγγραφής για 36 μήνες στο Μητρώο Οδοντιάτρων σε αποφοίτους από τρίτες χώρες έδωσε η Βουλή
Η Βουλή ψήφισε παράταση για αδειοδότηση ξενώνων
Πράσινο Ολομέλειας για δημιουργία δωματίων μητρικού θηλασμού
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»