Σοκολατόπιτα με υγρή μαύρη σοκολάτα
06:43 - 02 Δεκεμβρίου 2022
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
- 250 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια
- 160 γρ. ζάχαρη
- 8 αυγά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. baking powder
- 20 γρ. κονιάκ
- 1 φακελάκι βανίλια
- λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- Ø φόρμα 24 εκ. με τρύπα στη μέση
- μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα Ø 24 εκ. με τρύπα στη μέση και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Προσθέστε 250 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια και λιώστε 8 λεπτά/65°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο 8 αυγά, 160 γρ. ζάχαρη και χτυπήστε 5 λεπτά/ταχύτητα 3.5.
Βήμα 5
Σε ένα μπολ αναμείξτε 300 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι baking powder και 1 φακελάκι βανίλιας. Προσθέστε στον κάδο 20 γρ. κονιάκ. Από το άνοιγμα της μεζούρας προσθέστε το μείγμα σοκολάτας εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι που ετοιμάσατε και αναμείξτε 3 λεπτά/ταχύτητα 3.
Βήμα 6
Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Αναμείξτε ακόμα 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 7
Μεταφέρετε το μείγμα στη στρογγυλή φόρμα που αφήσατε στην άκρη και ψήστε για περίπου 15 λεπτά (180°C) (βλ. συμβουλή). Αφήστε να κρυώσει εντελώς και μεταφέρετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό, εάν θέλετε.
Συμβουλή
Όταν βγει από το φούρνο πρέπει να έχει κρούστα πάχους 1.5-2 εκ. γύρω-γύρω, αλλά να παραμένει ρευστό στο κέντρο