Σοκολατόπιτα με υγρή μαύρη σοκολάτα

Γλυκιά 'αμαρτία'. Συνταγή από Tούλα Χριστοδούλου

 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 250 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Ø φόρμα 24 εκ. με τρύπα στη μέση
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα Ø 24 εκ. με τρύπα στη μέση και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Προσθέστε 250 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια και λιώστε 8 λεπτά/65°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο 8 αυγά, 160 γρ. ζάχαρη και χτυπήστε 5 λεπτά/ταχύτητα 3.5.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ αναμείξτε 300 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι baking powder και 1 φακελάκι βανίλιας. Προσθέστε στον κάδο 20 γρ. κονιάκ. Από το άνοιγμα της μεζούρας προσθέστε το μείγμα σοκολάτας εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι που ετοιμάσατε και αναμείξτε 3 λεπτά/ταχύτητα 3.

Βήμα 6

Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Αναμείξτε ακόμα 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 7

Μεταφέρετε το μείγμα στη στρογγυλή φόρμα που αφήσατε στην άκρη και ψήστε για περίπου 15 λεπτά (180°C) (βλ. συμβουλή). Αφήστε να κρυώσει εντελώς και μεταφέρετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό, εάν θέλετε.

Συμβουλή

Όταν βγει από το φούρνο πρέπει να έχει κρούστα πάχους 1.5-2 εκ. γύρω-γύρω, αλλά να παραμένει ρευστό στο κέντρο

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι