ΒΙΝΤΕΟ: Το ομοφοβικό παραλήρημα που ξεσήκωσε θύελλα-«Ο Κωστάκης, μετά έγινε Μαριγούλα»

Για άλλη μια φορά κάθε άλλο παρά περήφανοι μπορεί να είναι οι Κύπριοι πολίτες για το επίπεδο κάποιων συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού μερίδα βουλευτών φαίνεται συστηματικά να περιφρονούν τον πολιτικό πολιτισμό και την στοιχειώδη ευγένεια και να προβαίνουν σε προσβλητικές αναφορές για να προωθήσουν ή να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να ξεσπούν καβγάδες και νέος γύρος αντιπαραθέσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές απείρου κάλλους στη Βουλή-Ομοφοβικό ντελίριο και άγριοι καβγάδες

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον νόμο περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους εξέφρασε τη διαφωνία του επί της διαδικασίας, λέγοντας πως «όσο και να σέβομαι τους αρχηγούς των κομμάτων και τις συσκέψεις τους, δεν αναγνωρίζω σε κανέναν από αυτούς να τσαλαπατά το Σύνταγμα και να καθορίζει κατά πόσον πρέπει οι βουλευτές ή όχι να έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν σε αυτή την αίθουσα. Ντρέπομαι. Εδώ μέσα είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Το να ζητά η πρόεδρος εξ ονόματος της επιτροπής αρχηγών ότι 53 νόμοι από τους 100 που θα ψηφιστούν σήμερα δεν δικαιούται κανένας βουλευτής να τοποθετηθεί, ένα πράγμα σημαίνει: η Δημοκρατία στον ναό της στο απόσπασμα». Μόνο στη Βόρειο Κορέα, πιθανόν και σε καμιά χώρα μπανανία υποσαχάρια, ίσως δε και σε κάποια φυλή βαθιά στον Αμαζόνιο, μπορεί να υπάρχει Βουλή που κάποιοι αποφάσισαν ότι οι βουλευτές της δεν θα δικαιούνται να τοποθετηθούν», πρόσθεσε.

Ακολούθως, υποστήριξε ότι «όποιο χέρι και να έγραψε το προοίμιο καθοδηγείτο από αρρωστημένο εγκέφαλο», προσθέτοντας ότι «ζούμε μία πορνική και ομοφυλοφιλική θύελλα». Μεταξύ των λόγων που υποστήριξε για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι συζητήθηκε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αντί στην Παιδείας, «επειδή διάφοροι συνάδελφοι αγαπούν τα πιασάρικα θέματα, τους παίζουν οι τηλεοράσεις».  

Ακολούθως χαρακτήρισε την πρόταση νόμου «έκτρωμα» και ισχυρίστηκε πως είναι «άθλια, αξιοθρήνητη και θλιβερή». «Θα μάθουμε στα παιδιά ότι είναι εντάξει δυο γυναίκες να φιλά η μια την άλλη, δύο άντρες το ίδιο. Να μπορούν δύο γυναίκες ή δύο άντρες να έχουν παιδί», είπε. Πρόκειται για σχόλια που παραπέμπουν περισσότερο σε Κοινοβούλια ισλαμιστικών θεοκρατιών παρά μιας ευρωπαϊκής χώρας το 2022.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί δεν δόθηκε ο λόγος στους γονείς, υποστήριξε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα του παιδιού και πρόσθεσε πως «δικαίωμα στα δικά μας παιδιά δεν δίνουμε σε κανένα για του φυτέψει στο μυαλό του τις δικές του αντιλήψεις, τις δικές του απόψεις, ενίοτε περίεργες κι ανώμαλες». Σε αυτό το σημείο η Πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να τον διακόψει, αλλά επέμεινε να παραμείνει στο βήμα και του ζητήθηκε να ολοκληρώσει. «Δεν μπορείς να αρπάζεις το παιδί και να το διδάσκεις ό,τι έκοψε ο νους σου», είπε μεταξύ άλλων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σταλεί πίσω ο νόμος, εκτός αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε, στους τελευταίους τρεις μήνες της θητείας του, να λερώσει τα κουστούμια του πάνω από τον βούρκο αυτού του νομού.  

«Θα διδάσκονται τα παιδιά 64 φύλα, το κυμαινόμενο φύλο. Δηλαδή γεννήθηκε αγοράκι ο Κωστάκης, μετά έγινε Μαριγούλα».

Το βίντεο με τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Βουλή 

 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα