Αυτή είναι η αλληλογραφία Χριστοδουλίδη-Παπαδόπουλου που δόθηκε στο debate

Κατά τη διάρκεια του debate της Πέμπτης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θέλησε μία και καλή να κόψει τη συζήτηση περί «μυστικών συμφωνιών» με τα κόμματα που τον υποστηρίζουν, λέγοντας ότι πρώτα απευθύνθηκε στην κοινωνία και μετά στα κόμματα, παραδίδοντας στους δημοσιογράφους που διηύθυναν τη συζήτηση την αλληλογραφία του μαζί τους, με στόχο να αποδείξει πως οι συζητήσεις του με τις πολιτικές δυνάμεις γίνονταν στη βάση προγραμματικού διαλόγου. Ανέφερε, μάλιστα, πως δεν έχει τίποτα να κρύψει.

Η επιστολή, όπως είπε, στάλθηκε στις 27 Μαΐου και λειτούργησε ως βάση για τις μετέπειτα συζητήσεις που είχε με τις πολιτικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασε τις θέσεις του και του ανέπτυξαν τις ιδέες τους.

Η επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν αυτή που απευθυνόταν στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, με την οποία ο κ. Χριστοδουλίδης κοινοποίησε το έγγραφο το οποίο περιλάμβανε τις βασικές αρχές και τους πυλώνες του προγράμματός του, όπως αυτό βρισκόταν υπό διαμόρφωση μετά τον διάλογο με την κοινωνία. «Ο διάλογος για τον καταρτισμό του τελικού προγράμματος συνεχίζεται, ώστε να δοθεί η ευκαιρία της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής των πολιτών, κοινωνικών εταίρων και φορέων, θεσμικών αξιωματούχων, προσωπικοτήτων και πολιτικών δυνάμεων που συμμερίζονται το όραμά μας», ανέφερε.

Ακολούθως ζήτησε να ακούσει τις απόψεις των κομμάτων επί των αρχών και θέσεων που παρέθεσε, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξει συγκεκριμένες προτάσεις υλοποίησης ανά τομέα πολιτικής.  

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο debate ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ακολούθως άκουσε τις θέσεις των κομμάτων, κάποιες εκ των οποίων διαπίστωσε πως ήδη καλύπτονταν από τις θέσεις του και κάποιες επέλεξε να τις υιοθετήσει, επειδή έκρινε πως ήταν ορθές.

Το ΔΗΚΟ είχε παραδώσει στον υποψήφιο έγγραφο 18 σημείων, η ΕΔΕΚ κάποια non-papers, όπως και η ΔΗΠΑ, η οποία είχε εκτεταμένες συζητήσεις μαζί του στις οποίες ζήτησε διευκρινίσεις, που κράτησαν πέραν των 12 ωρών.  

Στην απάντησή του στις 21 Ιουνίου, ο κ. Παπαδόπουλος επεσύναψε αυτά τα 18 σημεία, λέγοντας πως πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο περίγραμμα θέσεων, με σειρά προτάσεων και εισηγήσεων του κόμματός του για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. «Πρόκειται για προτάσεις που άπτονται τόσο του Κυπριακού, όσο και ζητημάτων εσωτερικής διακυβέρνησης και που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του προεκλογικού σας προγράμματος», πρόσθεσε.  

Σημειώνεται ότι στο debate, ο κ. Χριστοδουλίδης κατηγόρησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι όταν συζητούσε εκείνος με το ΔΗΚΟ, δεν συζήτησαν θέσεις αλλά υποσχέθηκε διαμοιρασμό της εξουσίας 50-50%, με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να απαντά ότι δεν είχε καμία επίσημη συνάντηση με το ΔΗΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

  

Δειτε Επισης

Με αναφορές στο Κυπριακό το πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου-«Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων»
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα