Ενημερωτική Εκστρατεία με τίτλο: «Ενημέρωση Καταναλωτών για βασικά καταναλωτικά δικαιώματα»

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ανακοινώνει τη διενέργεια ενημερωτικής εκστρατείας με θέμα «Ενημέρωση Καταναλωτών για βασικά καταναλωτικά δικαιώματα», την περίοδο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2022.

Η εκστρατεία έχει ως στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για βασικά καταναλωτικά τους δικαιώματα, για τον τρόπο που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες και για το τι πρέπει να προσέξουν στις αγορές τους. Πιο συγκεκριμένα, η Υπηρεσία θα ήθελε να επισημάνει στους καταναλωτές τα ακόλουθα:

  • Για τις online αγορές στην Κύπρο και την υπόλοιπη Ευρώπη, ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να επιστρέψει το προϊόν που αγόρασε, για οποιονδήποτε λόγο, εντός 14 ημερών από την ημέρα παραλαβής του.
  • Δεν πρέπει να γίνονται αγορές από άγνωστες σελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι γνωστά τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του πωλητή. Ένας αριθμός τηλεφώνου ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι αρκετά.
  • Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις απομιμήσεις προϊόντων κατά τις ηλεκτρονικές  αγορές. Το ρίσκο εξαπάτησής είναι μεγάλο.
  • Ο καταναλωτής έχει δικαίωμα αντικατάστασης ή επιστροφής των χρημάτων του, αν το προϊόν που έχει αγοράσει παρουσιάσει σοβαρό ελάττωμα τις πρώτες 30 ημέρες από την παραλαβή του.
  • Τα φυσικά καταστήματα δεν είναι υποχρεωμένα να δέχονται επιστροφές. Συνεπώς, ο καταναλωτής θα πρέπει να ενημερώνεται για την πολιτική επιστροφών και αλλαγών των καταστημάτων πριν προβεί σε κάποια αγορά.
  • Το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις τιμές των καυσίμων και να επιλέγουν το φθηνότερο πρατήριο στην περιοχή τους.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτές, καλεί τους καταναλωτές να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να είναι προσεχτικοί και υποψιασμένοι κατά τις αγορές τους.

Η Υπηρεσία είναι πάντα δίπλα στον κύπριο καταναλωτή και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να τον ενημερώσει για τα δικαιώματά του και να του παρέχει καθοδήγηση για αντιμετώπιση των προβλημάτων του. Η τηλεφωνική γραμμή 1429 είναι δίπλα σου!

 

 

Δειτε Επισης

Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα