LIVE: Γκρέμισε τα προγνωστικά, έγινε η μεγάλη ανατροπή-Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

Λεμεσού Αθανάσιος, Πάφου Γεώργιος και Ταμασού Ησαΐας είναι οι τρεις Μητροπολίτες που οι πιστοί επέλεξαν να βρίσκονται στο Τριπρόσωπο. Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην Ιερά Σύνοδο, η οποία θα έχει τον τελευταίο λόγο για τον επόμενο Αρχιεπίσκοπο.

Οι δυναμικές που αναπτύσσονται θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα με μεγάλη διαφορά, να ζητά να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του λαού. Οι Μητροπολίτες Πάφου και Ταμασού έδιναν μάχη στήθος με στήθος, μέχρι και την τελευταία στιγμή της καταμέτρησης, καθώς τους χώριζαν ελάχιστες ψήφοι. Τελικά δεύτερος ήρθε ο Τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου, με μόλις 0,29% διαφορά.

Αναλυτικά έλαβαν: Ο Λεμεσού Αθανάσιος 35,68%, ο Πάφου Γεώργιος 18,38%, ο Ταμασού Ησαΐας 18,10%, ο Κωνσταντίας Βασίλειος 17,49%, ο Μόρφου Νεόφυτος 9,80% και ο Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,24%.  

Παρά το υψηλό ενδιαφέρον, η προσέλευση στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές ήταν χαμηλή και κινήθηκε λίγο πιο πάνω από το 30%.

Ο REPORTER βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων με ζωντανές συνδέσεις από τα μέτωπα των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, μεταδίδοντας τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών, καταγράφοντας την πορεία της ψηφοφορίας και αναλύοντας τα αποτελέσματα μέχρι αργά το βράδυ.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις στον REPORTER

 

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος