Έστειλε μηνύματα για την αποχή ο Ησαΐας-«Οι πιο ειρηνικές εκλογές μέχρι σήμερα»

Ως τις πιο ειρηνικές εκλογές που βίωσε ο κυπριακός ελληνισμός στην ιστορία της Εκκλησίας, χαρακτήρισε τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας, στην πρώτη του αντίδραση, μετά την είσοδό του στο τριπρόσωπο, το οποίο θα τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, αφού ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για να διεκπαιρεωθεί η εκλογική διαδικασία, στάθηκε στην αποχή, που στέλνει όπως είπε μηνύματα σε όλους, ενώ την ίδια ώρα απέκλεισε οποιεσδήποτε δηλώσεις από μέρους του, τις επόμενες ημέρες.

Ο Πανισερώτατος, τόνισε πως «εκφράζω μια μεγάλη ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δούλεψαν απόψε για διεκπεραίωση των διαδικασιών. Ήταν ένας μεγάλος άθλος. Ευχαριστούμε το 30% που ψήφισε. Επιβεβαίωσε αυτό που φωνάζουμε αυτό και καιρό. Θέλω να συγχαρώ όλους τους συναγωνιστές αγίους αδερφούς που με ένα έντιμο τίμιο τρόπο, κατέθεσαν τα δικά τους οράματα για την Εκκλησία».

Διαμήνυσε παράλληλα πως «θα εργαστούμε όλοι για το καλό της Εκκλησίας. Θεωρώ ότι η Ιερά Σύνοδος, έχει ξανά μια ευκαιρία για την αυτοκριτική της. Έχουν ακουστεί αυτή την περίοδο νέες θεματικές, που πρέπει να προβληματίσουν. Είμαι ικανοποιημένος που ακούστηκαν πράγματα που όντως η Εκκλησία πρέπει να λάβει αποφάσεις. Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Μόνο ως ομάδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κυπριακό ελληνισμό που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε φωνή και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Σημασία έχει σήμερα ότι είμαστε μονοιασμένοι. Έχουν γίνει οι πιο ειρηνικές εκλογές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Μου δίνει ελπίδα, με ενθουσιάζει. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε σαν σύνοδος να ανταποκριθούμε στα καλέσματα των καιρών και να δώσουμε λύσεις.

Υπέδειξε εξάλλου πως «είχα δεσμευθεί με κάποιους φίλους δημοσιογράφους να κάνω δηλώσεις κτλ. Δεν θα το πράξω. Θα γίνει μια ανακοίνωση που θα περιλαμβάνει αυτά που είπα. Τώρα χρειαζόμαστε προσευχή και ηρεμία. Και είμαι σίγουρος ότι το πανάγιο πνεύμα θα μας αγκαλιάσει όλους. Θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει μια εκλογή με ένα τρόπο που τιμά την Εκκλησία της Κύπρου».

Καταληκτικά τόνισε ότι «να είστε σίγουροι ότι το πνεύμα που είχαμε στην Ιερά Σύνοδο θα επικρατήσει και τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Κάτι απτό» για τον Ιούλιο θέλει η Ολγκίν, παραπέμποντας σε ΜΟΕ-Συμφώνησαν με τον Πρόεδρο για να εργαστούν σκληρά
Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά πάντων για τα επεισόδια τη Λακαταμία-«Τα αποτελέσματα της Αστυνομίας είναι πενιχρά»
Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη με την Μαρία Άνχελα Ολγκίν στο Προδρικό
«Δημοσιονομική υπευθυνότητα»-Το μήνυμα ΠτΔ για επιβεβαίωση αξιολόγησης από Fitch
Ολγκίν, δεύτερος κύκλος-Με τον Πρόεδρο εγκαινιάζει τις επαφές της νέας της αποστολής
Τον Τατάρ αποφάσισε να στηρίξει στις «προεδρικές εκλογές» το Κόμμα Αναγέννησης
Έβαλε στόχο την εξουσία το ΕΛΑΜ-Τέσσερα βήματα ενόψει Βουλευτικών υπέδειξε ο Χρίστου
Το χαλλούμι από τα κατεχόμενα θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2026, σύμφωνα με το τ/κ επιμελητήριο
Ζητούν κλείσιμο οδοφραγμάτων ως «αντίποινα» για τις διώξεις σφετεριστών στα κατεχόμενα
Επανέλαβε πως δεν γίνονται επαναπροωθήσεις μεταναστών ο Νικόλας Ιωαννίδης