Τα τελικά αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών-Έκανε την ανατροπή ο Πάφου

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών, οι οποίες βρήκαν πανηγυρικά νικητή τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, ενώ το θρίλερ προέκυψε για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Μητροπολίτη Πάφου, Γεώργιο και Μητροπολίτη Ταμασού, Ησαΐα.

Σύμφωνα με τον Έφορος Εκλογών Γιάννης Χαριλάου, τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών βρήκαν τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, να κόβει πρώτος το νήμα με 35,68%. Μάλιστα, η διαφορά του από τον δεύτερο, ήταν δεκαοκτώ σχεδόν μονάδες.

Στη μάχη της δεύτερης θέσης, που εξελίχθηκε σε θρίλερ μεταξύ των Μητροπολιτών Πάφου και Ταμασού, νικητής βγήκε με πολύ μικρή διαφορά ο πρώτος, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει το 18,39% των ψήφων, έναντι του 18,10% που έλαβε ο Μητροπολίτης Ταμασού, Ησαΐας.

Απ’ εκεί και πέρα στην τέταρτη θέση έμεινε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, Βασίλειος, ο οποίος δεν δικαίωσε τις δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν να είναι πολύ κοντά στο να μπει σφήνα στο τριπρόσωπο, που θα τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος κατετάγη πέμπτος με 9,80, ενώ ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος έλαβε το 3,24%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προγραμματίζει συνάντηση ηγετών Ε.Ε. και χωρών της περιοχής στην Κύπρο ο Πρόεδρος
Νέα κοινοτάρχης Άλασσας η Ξένια Κωνσταντίνου-Εκλέχθηκε με οκτώ ψήφους διαφορά
Χαιρέτησε την απόφαση της Ελλάδας που θα τιμά την 1η Απριλίου η Πρόεδρος της Βουλής
Αντιστρέφει τα πυρά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση-«Επί διακυβέρνησης τους χρειάστηκαν κοινωνικά παντοπωλεία»
Υπενθύμιση των αξιών μας χαρακτήρισε την 1η Απριλίου ο Ιωαννίδης-«Άρρηκτοι οι δεσμοί Ελλάδος και Κύπρου»
Μήνυμα για το Κυπριακό από το Γενικό Διευθυντή του ΥΠΕΣ-«Η κυβέρνηση εργάζεται αδιάκοπα για την επανέναρξη των συνομιλιών»
Πυρά Στεφάνου στον Πρόεδρο-«Δεν απαντά σε επιστολές του ΑΚΕΛ, αλλά μιλά με τον πρόεδρο των Κυνηγών»
Α. Δημητρίου: «Δεν έχουμε χρόνο για φούσκες ψευτοπατριωτισμού και κούφιες ρητορείες»
Ν. Χριστοδουλίδης: Ορόσημο και για την παγκόσμια Ιστορία η 1η Απριλίου 1955
Εξέφρασε την ελπίδα η Γενεύη να οδηγήσει σε μια καλά προετοιμασμένη προσπάθεια για λύση η ΥΠΑΝ