Τα τελικά αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών-Έκανε την ανατροπή ο Πάφου

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών, οι οποίες βρήκαν πανηγυρικά νικητή τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, ενώ το θρίλερ προέκυψε για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Μητροπολίτη Πάφου, Γεώργιο και Μητροπολίτη Ταμασού, Ησαΐα.

Σύμφωνα με τον Έφορος Εκλογών Γιάννης Χαριλάου, τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών βρήκαν τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, να κόβει πρώτος το νήμα με 35,68%. Μάλιστα, η διαφορά του από τον δεύτερο, ήταν δεκαοκτώ σχεδόν μονάδες.

Στη μάχη της δεύτερης θέσης, που εξελίχθηκε σε θρίλερ μεταξύ των Μητροπολιτών Πάφου και Ταμασού, νικητής βγήκε με πολύ μικρή διαφορά ο πρώτος, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει το 18,39% των ψήφων, έναντι του 18,10% που έλαβε ο Μητροπολίτης Ταμασού, Ησαΐας.

Απ’ εκεί και πέρα στην τέταρτη θέση έμεινε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, Βασίλειος, ο οποίος δεν δικαίωσε τις δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν να είναι πολύ κοντά στο να μπει σφήνα στο τριπρόσωπο, που θα τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος κατετάγη πέμπτος με 9,80, ενώ ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος έλαβε το 3,24%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τρία χρόνια στη ρωσοουκρανική μάχη-Ένας τριετής άνισος πόλεμος σε αριθμούς
Έντονος ο Άρειος Πάγος για τα Τέμπη-«Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί δικαστικούς λειτουργούς»
Όχημα παρέσυρε πεζή έξω από σχολείο-Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο
Ζητούν λύσεις στα προβλήματα οι συντεχνίες της ΑΗΚ-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στην οικία του άτυχου Μενέλαου-Σε εξέλιξη η νεκροτομή
Με απόφαση Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου δικαιοδοσία στα Επαρχιακά για εκδίκαση υποθέσεων κουρέματος
Παρουσιάστηκε το Νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις-Έντονες διαφωνίες και κριτική από βουλευτές
Ανακρίνεται ο επιβάτης του αεροσκάφους που προσγειώθηκε στη Λάρνακα-Η στιγμή της σύλληψής του από ΕΑΟ
Στο ίδιο έργο θεατές με το νοσοκομείο Αθαλάσσας-Ασθενείς κοιμούνται και πάλι στους καναπέδες
Μήνυμα Λαβρόφ σε Τουρκία-«Πολύ σημαντικό να μη ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»