Σταφιδόπιτα νηστίσιμη
06:44 - 16 Δεκεμβρίου 2022
Λαχταριστή σταφιδόπιτα. Συνταγή από Θέκλα Χατζηδιάκου
ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι, μόνο τη φλούδα
- 1 /2 λεμόνι, μόνο τη φλούδα, χωρίς το άσπρο μέρος
- 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 100 γρ. ηλιανθέλαιο, και λίγο ακόμα για το λάδωμα
- 2 κ.γλ. κανέλα, αλεσμένη
- 2 πρέζες γαρύφαλλο
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 115 γρ. τσάι κανέλας (βρασμένο με ξυλάκι κανέλας)
- 190 γρ. σταφίδες
- 20 γρ. κονιάκ ή ρούμι
- 200 γρ. καρύδια
- 500 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. baking powder
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- στρογγυλή φόρμα 24 εκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ. και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 60 γρ. καστανή ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού, 1 /2 φλούδα λεμονιού και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 60 γρ. μαύρη ζάχαρη, 100 γρ. ηλιανθέλαιο, 2 κουταλάκια κανέλα, 2 πρέζες γαρύφαλλο και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.Βήμα 3
Προσθέστε 1 κουταλάκι σόδα, 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 115 γρ. τσάι κανέλας, 20 γρ. κονιάκ, 190 γρ. σταφίδες, 200 γρ. καρύδια, 500 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε, με τη βοήθεια της σπάτουλας, 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα στη στρογγυλή φόρμα που ετοιμάσατε και ψήστε για περίπου 40 λεπτά (180°C).