Σταφιδόπιτα νηστίσιμη

Λαχταριστή σταφιδόπιτα. Συνταγή από Θέκλα Χατζηδιάκου

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι, μόνο τη φλούδα
  • 1 /2 λεμόνι, μόνο τη φλούδα, χωρίς το άσπρο μέρος
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. ηλιανθέλαιο, και λίγο ακόμα για το λάδωμα
  • 2 κ.γλ. κανέλα, αλεσμένη
  • 2 πρέζες γαρύφαλλο
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 115 γρ. τσάι κανέλας (βρασμένο με ξυλάκι κανέλας)
  • 190 γρ. σταφίδες
  • 20 γρ. κονιάκ ή ρούμι
  • 200 γρ. καρύδια
  • 500 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. baking powder

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλή φόρμα 24 εκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ. και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 60 γρ. καστανή ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού, 1 /2 φλούδα λεμονιού και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 60 γρ. μαύρη ζάχαρη, 100 γρ. ηλιανθέλαιο, 2 κουταλάκια κανέλα, 2 πρέζες γαρύφαλλο και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 κουταλάκι σόδα, 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 115 γρ. τσάι κανέλας, 20 γρ. κονιάκ, 190 γρ. σταφίδες, 200 γρ. καρύδια, 500 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε, με τη βοήθεια της σπάτουλας, 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα στη στρογγυλή φόρμα που ετοιμάσατε και ψήστε για περίπου 40 λεπτά (180°C). 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι