Την θέση για δύο κράτη επανέλαβε στην Πρέσβειρα των ΗΠΑ ο Τατάρ

Την θέση του για λύση δύο κρατών υπερασπίστηκε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που παρέθεσε προς την Πρέσβειρα των ΗΠΑ, Τζούντιθ Γκάρμπερ, η οποία ολοκληρώνει σύντομα τη θητεία της.

Σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται πως ο κ. Τατάρ είπε ότι ο τρόπος για την επίτευξη βιώσιμης ειρήνης και σταθερότητας στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των δύο πλευρών.

Οι Τ/κ, συνέχισε, δεν θα εγκαταλείψουν τα κεκτημένα δικαιώματα τους, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές μπορούν να προχωρήσουν σε συνεργασία και πως οι διαπραγματεύσεις στη βάση της ομοσπονδίας έχουν πλέον εξαντληθεί».

Στο δείπνο ήταν παρόντες ο ειδικός εκπρόσωπός του, Εργκιούν Ολγκούν, ο συντονιστής των τεχνικών επιτροπών Γκιουνές Ονάρ, η σύμβουλος νομικών υποθέσεων, Σουλέν Καράμπατζακ, ο ειδικός σύμβουλος διεθνών σχέσεων και διπλωματίας, Χουσεΐν Ισίκσαλ και ο υπεύθυνος εξωτερικού Τύπου, Κερέμ Χασέρ.

Εξάλλου, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Κωνσταντινούπολης-Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, Σεφέρ Καρακογιουλού και την αντιπροσωπεία του, ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί δήλωσε ότι «η ομοσπονδία σημαίνει καταστροφή της ‘ΤΔΒΚ’», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο κ. Αριλί ισχυρίστηκε ότι «η ομοσπονδία σημαίνει την ίδρυση ενός νέου κράτους με τους Ελληνοκύπριους. Δεν μπορούμε να καταστρέφουμε το κράτος που ιδρύσαμε με τα ίδια μας τα χέρια». Είναι χρέος μας να κρατήσουμε την ¨τδβκ» ζωντανή, ανέφερε εννοώντας το ψευδοκράτος.

Στο μεταξύ, ο Ερντάλ Οζτσένκ, υποψήφιος «δήμαρχος» Αμμοχώστου με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) είπε ότι η περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού αποτελεί «εθνική υπόθεση» και πρόσθεσε ότι ως «δημαρχείο» θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία ανοίγματος.

«Μέχρι σήμερα επισκέφθηκαν το περίκλειστο Βαρώσι ένα εκατομμύριο άτομα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας. Εμείς, κατά τη νέα περίοδο, ως δήμος Αμμοχώστου θα λάβουμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία ανοίγματος», πρόσθεσε λέγοντας ότι θα επωφεληθούν από τα πρόσθετα έσοδα που θα προκύψουν καθώς και από τους νέους χώρους απασχόλησης.

Δειτε Επισης

Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία-Αναφορές για θύματα (vids&pics)
Διεξάγεται σήμερα η αναπληρωματική εκλογή Κοινοτάρχη Κοντεμένου
Στους δρόμους σήμερα οι Παφίτες για να διαμαρτυρηθούν για τον Τυχικό
Θαμμένα στα ερείπια τα δύο από τα εννέα παιδιά της παιδιάτρου που σκοτώθηκαν στη Γάζα (pics)
Ξάφρισαν οικίες, έκλεψαν και... κινητό και τους πρόδωσε το GPS-Χειροπέδες σε τρεις
Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα που πιάστηκαν με φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα στον τελικό
«Η κόρη μου μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα»
Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία, επιστρέφει η σκόνη
Επτά χρόνια μετά μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών-Υλοποιείται τον Οκτώβριο
Διαμαρτυρίες κατοίκων για ελλιπή πρόσβαση σε οικίες λόγω ανάπτυξης της Τσερίου-Πώς απαντά το Υπουργείο Μεταφορών