Μητροπολίτης Πάφου: Το όραμα του για την Εκκλησία και τα μηνύματά του στην κοινωνία

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος μίλησε στη δημοσιογράφο κα Χριστίνα Δημητρίου σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. Μίλησε για τη ζωή του, τα παιδικά του χρόνια, για τις σπουδές του, για την εμπειρία του ως εκπαιδευτικός στα σχολεία αλλά και για τους στόχους και το όραμα του για την εκκλησία, την κοινωνία, την παιδεία και την Κύπρο.  Επίσης, αναφέρθηκε στη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε όταν είχε συλληφθεί από τα κατοχικά στρατεύματα το 1989.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου ξεκαθάρισε ποια είναι η στάση του απέναντι στο Εθνικό πρόβλημα της Κύπρου και μίλησε για τις προτεραιότητές του αλλά και για τις ενέργειες που θα κάνει αν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος επεσήμανε τη σημασία του πολιτισμού, της παιδείας και ειδικά της Χριστιανικής παιδείας και εξήγησε πόσο σημαντική είναι η παιδεία για τους σημερινούς ανθρώπους αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Μίλησε για τη δύναμη της εκκλησίας να μπορεί διαχρονικά να ξεπερνά όλες τις δυσκολίες και τόνισε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να επαναπαύονται αλλά να αγωνίζονται, να κάνουν το θέλημα του Θεού και να υπερασπίζονται τον τόπο τους.

Αναφέρθηκε στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και γενικά στον ρόλο της εκκλησίας στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.  Εξήγησε με ποιο τρόπο μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω αυτό το θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο με σκοπό να μπορέσει η Εκκλησία να στηρίξει έμπρακτα περισσότερους συνανθρώπους μας και ειδικά τα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας .  

Ειδική αναφορά έκανε για το όραμα του για τους νέους της Κύπρου και ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους η εκκλησία μπορεί να στηρίξει και να βοηθήσει τους νέους ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν διάφορες δυσκολίες και ανεπιθύμητες καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά. Μέσω της σωστής παιδείας μπορεί να διαμορφωθεί το ορθόδοξο χριστιανικό ήθος και να εφαρμοστεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων βοηθώντας τους με αυτόν το τρόπο να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία και να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό θέμα της βιοηθικής που αποτελεί θεμελιώδη κλάδο της χριστιανικής ηθικής για την αντιμετώπιση των μεγάλων συγχρόνων προβλημάτων όπως για παράδειγμα η εξωσωματική γονιμοποίηση που έχει βοηθήσει εκατομμύρια ζευγάρια σε όλο τον κόσμο να αποκτήσουν παιδιά.

Ο Πανιερώτατος μίλησε για τον τετραήμερο φίλο του Χριστού, Άγιο Λάζαρο ο οποίος ήταν από τους πρώτους αρχιερείς του Χριστιανισμού στην Κύπρο και ο πρώτος επίσκοπος Κιτίου.

Κλείνοντας ο Πανιερώτατος έδωσε ένα μήνυμα ελπίδας στον λαό μας, στους νέους μας, και επαίνεσε την προσπάθεια του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου να παράξει πνευματικούς καρπούς και να βοηθήσει ώστε  η κοινωνία της Κύπρου να γίνει καλύτερη.

 

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης