Αντιδρούν ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του Διευθυντή Λάρνακας

Την αντίδρασή τους εκφράζουν ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ και Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις» από τον Ιατρικό Διευθυντή και τον Διευθυντή του Παιδιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι, σε επικοινωνία που είχε εχθές το ΚΥΠΕ με τον Ιατρικό Διευθυντή του ΓΝ Λάρνακας, Αδάμο Χατζηπαναγή, εκείνος χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και ανήθικη τη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν οι νοσηλευτές του Παιδιατρικού Τμήματος, έχοντας ως πρόφαση την ασφάλεια των παιδιών».

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι «αυτού του είδους οι αναφορές, που προσβάλλουν τους Νοσηλευτές, έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττεται ανεπανόρθωτα το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους Επαγγελματίες Υγείας και τη Διεύθυνση και να προκαλούνται αχρείαστες εντάσεις που λειτουργούν εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των Νοσοκομείων».

Προσθέτει, δε, ότι ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού μελετά «τρόπους αντίδρασης και μέτρα για προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού από τέτοιου είδους προσεγγίσεις».

Από την πλευρά της η ΠΑΣΥΝΟ σημειώνει ότι οι δηλώσεις του κ. Χατζηπαναγή «διακατέχονται από εμπαθείς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις για τους νοσηλευτές/νοσηλεύτριες του Τμήματος, και γενικά για το σύνολο του νοσηλευτικού κλάδου» και υπενθυμίζει ότι «το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τού κάθε εργαζόμενου και αναμένεται και από τον ίδιο να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό».

Προσθέτει, δε, ότι σκοπός της κινητοποίησης δεν είναι η ταλαιπωρία των ασθενών, αλλά η άσκηση πίεσης  στην εργοδοτική πλευρά για να βελτιώνει τις εργασιακές συνθήκες. «Η κάθε απόφασή μας είναι προς το συμφέρον του συνόλου και των ασθενών», υπογραμμίζει η ΠΑΣΥΝΟ.

Τέλος, η ΠΑΣΥΝΟ καλεί τον Διευθυντή να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς προς τους νοσηλευτές/τριες, λέγοντας ότι επιφυλάσσεται να καταφύγει σε έννομα μέσα για τη διαφύλαξη του κύρους του επαγγέλματος και των εργασιακών σχέσεων. Από την πλευράς της ΠΑΣΥΔΥ καλεί τον Υπουργό Υγείας, τη Διοίκηση και Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ, καθώς και τη Διεύθυνση της Περιφέρειας Λάρνακας ΟΚΥπΥ να παρέμβουν προς αποκατάσταση της τάξης και του κύρους του νοσηλευτικού προσωπικού.

Δειτε Επισης

Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ
Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε Ισραηλινούς από την Κύπρο-Κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό
Δικαίωμα εγγραφής για 36 μήνες στο Μητρώο Οδοντιάτρων σε αποφοίτους από τρίτες χώρες έδωσε η Βουλή
Η Βουλή ψήφισε παράταση για αδειοδότηση ξενώνων
Πράσινο Ολομέλειας για δημιουργία δωματίων μητρικού θηλασμού
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»
Επίτροπος Διοικήσεως: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για επιταγμένο επί 50 χρόνια τεμάχιο