Περισσότερες οι γυναίκες στην ανεργία-Στο 75,9% η απασχόληση στην Κύπρο

Το ποσοστό απασχόλησης στην Κύπρο έφτασε στο 75,9% το 2021, ανακάμπτοντας από το 74,9%, όταν εφαρμόστηκαν περιοριστικά μέτρα σε επιχειρήσεις, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό αναφέρει η ΑνΑΔ, στη βάση της μελέτης «Διαχρονικές τάσεις δεικτών ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο 2015-2021».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑνΑΔ, η μελέτη εκπονείται στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των διαχρονικών τάσεων των δεικτών ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι «βασικός σκοπός της μελέτης είναι η ολοκληρωμένη ανάλυση και εξέταση των διαχρονικών τάσεων που διαμορφώνονται αναφορικά με τους δείκτες ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο κατά την περίοδο 2015-2021».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το 2021 το ποσοστό απασχόλησης των ανδρών στην Κύπρο κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα, όπως και στον πληθυσμό 25-54 χρονών. Σημειώνεται, επίσης, ότι το 2021 το ποσοστό ανεργίας πληθυσμού 15+ χρονών μειώθηκε οριακά, σε σύγκριση με το 2020, στο 7,5%. Η ανεργία το 2021 έπληξε περισσότερο τις γυναίκες (7,9%) συγκριτικά με τους άνδρες (7,0%), και τα νεαρά άτομα ηλικίας 15-24 χρονών (17,1%).

Αναφέρεται, ακόμα, ότι το γενικό ποσοστό συμμετοχής σε εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού 25-64 χρονών στην Κύπρο, ακολούθησε διαχρονικά πτωτική τάση, παρά τη σημαντική ανάκαμψη που σημείωσε το 2021 (9,7%). Το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε εκπαίδευση και κατάρτιση παρατηρείται στους απασχολουμένους, ενώ σημειώνεται ότι το ποσοστό μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία των ατόμων.

Καταληκτικά, η ΑνΑΔ αναφέρει ότι προσδοκά να αξιοποιηθούν κατάλληλα οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της μελέτης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο που η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ αποσύρουν δεκάδες αεροσκάφη από βάση στο Κατάρ
LIVE: Ισραηλινές επιθέσεις στην Τεχεράνη-Στόχος βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων
ΒΙΝΤΕΟ: Συνεχόμενες εκρήξεις στη Λεμεσό μετά από φωτιά σε όχημα-Εκκενώθηκε πολυκατοικία, στάχτη πέντε αυτοκίνητα
Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Μύλος με τα Buggies στη Βουλή-Κινούνται χωρίς ΜΟΤ και άδεια κυκλοφορίας γιατί θεωρούνται τρακτέρ
Λερναία Ύδρα οι υποθέσεις με φόντο την Εκκλησία-Από τους Αββακούμ στον Τυχικό και από τον Σερκελίδη στον Ησαΐα
Θέλουν να ρίξουν φως σε εισόδους και εξόδους των αυτοκινητοδρόμων-Αντίδραση βουλευτών για την απουσία Αστυνομίας
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ
Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις