Το EnterCy είναι εδώ και η εμπειρία του τουρίστα αλλάζει για πάντα

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία προώθησης κι ανάδειξης της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό αποτελεί το έργο EnterCΥ. Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα εικονικής κι επαυξημένης πραγματικότητας, δίνει τη δυνατότητα εδώ κι ένα χρόνο στους τουρίστες να ενημερώνονται για τα αξιοθέατα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου μέσα από μία χωροχρονική εικονική (VR) εξερεύνηση. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι τουρίστες απολαμβάνουν οπτική και ηχητική καθοδήγηση και πλοήγηση, καθώς και επιτόπια ενημέρωση με αφήγηση μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας (AR). 

Το κοινό, θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την απόλυτη τουριστική εμπειρία που προσφέρει η πλατφόρμα και εφαρμογή EnterCY, καθώς και για τα σπουδαία αποτελέσματα της, σε πρόγευμα-παρουσίαση που θα διεξαχθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στις 09:00 στην Παλαιά Ελιά στη Λευκωσία

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δρ. Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick, θα προβεί σε επισκόπηση του έργου, παρουσίαση των αποτελεσμάτων και επίδειξη της λειτουργικότητας της πλατφόρμας και της εφαρμογής. Θα προηγηθεί   χαιρετισμός από τον Γιάννη Νικολαΐδη, Αν. Γενικό Διευθυντή, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και Εκπροσώπου από  το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Χάρης Παπαχαραλάμπους, Μέλος Δ.Σ. της ACTA θα μιλήσει, επίσης, για το πώς η τεχνολογία καθορίζει τον τουρισμό.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε CEO και διευθυντικά στελέχη του τουριστικού τομέα (ξενοδοχεία, επισιτιστικός τομέας, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες), αλλά και σε όλες τις παρεμφερείς εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στη ξενοδοχειακή/τουριστική βιομηχανία, σημαντικούς επιχειρηματικούς συνδέσμους και φορείς που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με την τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εταιρείες τουριστικής ανάπτυξης.        

Το καινοτόμο ευρωπαϊκό έργο EnterCY (INTEGRATED/0916/0020), υλοποιείται από το Ερευνητικό Κέντρο Frederick, στον ρόλο του συντονιστή του έργου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τις εταιρείες CyRIC, Silversky3D και ΙΜΗ, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, τον Σύνδεσμο Ξεναγών Κύπρου και τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Υποστηρικτής του έργου είναι η Hermes Airport.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα EnterCy εδώ και να κατεβάσετε την εφαρμογή για το  Google Play Store εδώ και για το AppStore εδώ.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα θα είναι δωρεάν. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα