Ποινική έρευνα για την Εύα Καϊλή και στην Ελλάδα-Ελέγχεται για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη η ευρωβουλευτής θα ελεγχθεί από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές για το εάν έχει τελέσει αδικήματα όπως δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Βασική προϋπόθεση για τη διενέργεια της έρευνας, όπως τονίζουν εισαγγελικές πηγές, είναι η Εύα Καϊλή μην διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Για ποιες πράξεις θα ελεγχθεί η Εύα Καϊλή

Η παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος με την έρευνα να ανατίθεται σε δύο επίκουρους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι καλούνται να διακριβώσουν εάν η ευρωβουλευτής προέβη στην τέλεση αξιόποινων πράξεων της δωροληψίας πολιτικού προσώπου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4 του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης), καθώς και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρδάκης παρήγγειλε στους 2 εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα από τις βελγικές δικαστικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή. Θα ζητηθεί επίσης πιστοποιητικό για τη δικονομική πορείας της έρευνας.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αναμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την τύχη της εν Ελλάδι ποινικής έρευνας είναι να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της Εύας Καϊλή.

Όπως προβλέπει το Άρθρο 57 παράγραφος 4 «ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από την δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

«Πάσχει από διπολική διαταραχή, αλλά είχε αντίληψη ότι τη σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα
Χειροπέδες σε αστυνομικούς για εμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα-Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν σε χρήστες
«Η Λυδία ξέρει ότι η μητέρα της πέθανε, όχι ότι τη σκότωσε ο πατέρας της»
H απολογία που καίει την πρώην σύζυγο του καθηγητή-«Εκείνη τον έβαλε να τον σκοτώσει, για να μην πάρει τα παιδιά»
Η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή, η φωτογραφία που έκαψε την πρώην, και το ψεύτικο άλλοθι του Ναυπλίου
«Είμαι καλός άνθρωπος, όχι εγκληματίας... Ό,τι έκανα, το έκανα για το καλό των παιδιών μου»
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το όχημα συγκρούεται με το συρμό του Προαστιακού στην Πάτρα
«Θα χτυπήσετε έναν που βιάζει παιδιά»-Πώς εξιχνιάστηκε το σχέδιο δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με όχημα στην Πάτρα-Είχε εγκλωβιστεί ο οδηγός