Αναστέλλεται η απεργία του πρώην ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού στα αεροδρόμια

Αναστέλλεται η απεργία, που είχε εξαγγείλει για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, το πρώην ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό που εργοδοτείται στην εταιρεία LGS στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αφού συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκο Κούσιο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Ιουλιανός, Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Λάρνακας, «παγοποιείται η απεργιακή κινητοποίηση του ωρομίσθιου προσωπικού που εργοδοτείται στην εταιρεία LGS, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, η οποία εξαγγέλθηκε για αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου». Ο λόγος της αναστολής, σημείωσε, «είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα για συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκο Κούσιο αύριο στις 12.30 το μεσημέρι στο Υπουργείο».

Πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν ικανοποιήσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τότε θα προχωρήσουμε στα απεργιακά μέτρα όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί. Αυτό που ζητούμε είναι όπως τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουμε για το πρώην ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό το οποίο επέλεξε να εργοδοτηθεί στους παροχείς επίγειας εξυπηρέτησης».

Ο κ. Ιουλιανός σημείωσε πως «στη συμφωνία αναφέρεται ότι τόσο το πρώην ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό όσο και το προσωπικό που εργάζεται στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, θα εργοδοτείται μέχρι το 65ο έτος της ηλικίας του».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ και ΣΕΚ, οι Συντεχνίες θα προχωρούσαν στη λήψη απεργιακών μέτρων στις 15 Δεκεμβρίου εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης λύσης ως προς τα αιτήματά τους, τα οποία είχαν θέσει υπόψη της εταιρείας με επιστολές τους στις 7 Οκτωβρίου. Παρά τη συζήτηση του όλου θέματος με την LGS τόσο κατ' ιδίαν, όσο και στην παρουσία των αρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Μεταφορών, αλλά και της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports Ltd. δεν έχουν λάβει καμία απάντηση προς επίλυση του όλου θέματος», σημειώνεται.

Αναφέρεται επίσης ότι «για την προστασία των εργαζομένων, ο μόνος τρόπος πλέον είναι η δυναμική τους αντίδραση», σημειώνοντας πως θα ανέμεναν «γραπτώς την επίλυση του όλου θέματος πριν τις 15 Δεκεμβρίου».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των Συντεχνιών είχε κοινοποιηθεί στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών και τους Διευθυντές της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας και της Hermes Airports.

 

 

Δειτε Επισης

Το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Αγίου Αθανασίου εγκαινίασε ο Πρόεδρος
Βούτηξαν στο Κάβο Γκρέκο και κινδύνευσαν-Ενεργοποιήθηκε το σωστικό σημείο
Χειροπέδες σε 37χρονο για κλοπές και διαρρήηξεις-Τον εντόπισαν μέσα σε κλοπιμαίο αυτοκίνητο
Αφαιρέθηκαν τα συρματομπλέγματα των ΗΕ από το γήπεδο της Τσετίνκαγια
Ανήλικος οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο με πλαστή άδεια-Κατηγορήθηκε και ο πατέρας του
Συνδεσιμότητα και τεχνητή νοημοσύνη συζήτησε ο Χατζηζαχαρία στο Λουξεμβούργο
Μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Λευκωσίας ο 21χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο-Σταθερή η κατάστασή του
Κατεπείγουσα παρέμβαση των θεσμών της ΕΕ για το ζήτημα Κενάν ζήτησε ο Μαυρίδης
Θανατηφόρο δυστύχημα στον δρόμο προς Κακοπετριά-Οδηγός προσέκρουσε σε πλαγιά
Σημαντική η αμφίδρομη ενημέρωση με διευθυντές σχολείων για την Υπουργό Παιδείας