Αναστέλλεται η απεργία του πρώην ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού στα αεροδρόμια

Αναστέλλεται η απεργία, που είχε εξαγγείλει για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, το πρώην ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό που εργοδοτείται στην εταιρεία LGS στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αφού συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκο Κούσιο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Ιουλιανός, Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Λάρνακας, «παγοποιείται η απεργιακή κινητοποίηση του ωρομίσθιου προσωπικού που εργοδοτείται στην εταιρεία LGS, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, η οποία εξαγγέλθηκε για αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου». Ο λόγος της αναστολής, σημείωσε, «είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα για συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκο Κούσιο αύριο στις 12.30 το μεσημέρι στο Υπουργείο».

Πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν ικανοποιήσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τότε θα προχωρήσουμε στα απεργιακά μέτρα όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί. Αυτό που ζητούμε είναι όπως τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουμε για το πρώην ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό το οποίο επέλεξε να εργοδοτηθεί στους παροχείς επίγειας εξυπηρέτησης».

Ο κ. Ιουλιανός σημείωσε πως «στη συμφωνία αναφέρεται ότι τόσο το πρώην ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό όσο και το προσωπικό που εργάζεται στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, θα εργοδοτείται μέχρι το 65ο έτος της ηλικίας του».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ και ΣΕΚ, οι Συντεχνίες θα προχωρούσαν στη λήψη απεργιακών μέτρων στις 15 Δεκεμβρίου εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης λύσης ως προς τα αιτήματά τους, τα οποία είχαν θέσει υπόψη της εταιρείας με επιστολές τους στις 7 Οκτωβρίου. Παρά τη συζήτηση του όλου θέματος με την LGS τόσο κατ' ιδίαν, όσο και στην παρουσία των αρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Μεταφορών, αλλά και της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports Ltd. δεν έχουν λάβει καμία απάντηση προς επίλυση του όλου θέματος», σημειώνεται.

Αναφέρεται επίσης ότι «για την προστασία των εργαζομένων, ο μόνος τρόπος πλέον είναι η δυναμική τους αντίδραση», σημειώνοντας πως θα ανέμεναν «γραπτώς την επίλυση του όλου θέματος πριν τις 15 Δεκεμβρίου».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των Συντεχνιών είχε κοινοποιηθεί στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών και τους Διευθυντές της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας και της Hermes Airports.

 

 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών KIE-«Καμία σχέση με διαμαρτυρία στο ΥΠΑΝ»
Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λεμεσού λόγω των ισχυρών ανέμων
Εξελίξεις στην υπόθεση της κατάρρευσης του ξενοδοχείου İsias
Ύψωσαν τουρκική σημαία σε πλατεία στην Πάφο, κατέβηκε μετά τις αντιδράσεις-Η θέση του Δήμου
Διαμαρτυρία συντεχνιών για συνεχή ταξίδια Τατάρ-Συνεχίζει τις επαφές του στο Λονδίνο
Αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια στα κατεχόμενα
Ν. Νικολαΐδης: Στόχος να καταστεί η Λεμεσός μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη
Στην ανάπτυξη εργαλείων κατά παραπληροφόρησης σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα στοχεύει το έργο MedMO
Την Παρασκευή στα κατεχόμενα ο Οκτάι
«Η Fly Cyprus δεν είναι ούτε αεροπορική εταιρεία, ούτε εγχώρια, ούτε εθνική»