Διακοπή ρεύματος την Τετάρτη στα κατεχόμενα-Πρόβλημα στην προμήθεια καυσίμων

Εξάωρη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην περιοχή της κατεχόμενης Λαπήθου ενώ δεν έχει λυθεί το θέμα της προμήθειας καυσίμων στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της «αρχής ηλεκτρισμού» στην κατεχόμενη Τράπεζα Κερύνειας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η «αρχή» ανακοίνωσε σήμερα ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί μεγάλης διάρκειας διακοπή στην Λάπηθο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα. Η διακοπή οφείλεται σε εργασίες στο δίκτυο και σημειώνεται πως η διακοπή και η παροχή μπορεί να καθυστερήσουν ή να γίνουν νωρίτερα από τις ώρες που ανακοινώθηκαν.

Στο μεταξύ, η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» (El Sen) ανακοίνωσε χθες ότι καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχουν για 3 ακόμα ημέρες στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Τράπεζας Κερύνειας και «πλοίο δεν φαίνεται να έρχεται». Η TPIC, σημειώνεται, που είναι η τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου που έχει αναλάβει την προμήθεια σε μαζούτ, επρόκειτο να φέρει 12.000 τόνους, σύμφωνα με την συντεχνία, αλλά αυτό δεν έγινε και «η χώρα κινδυνεύει να μείνει στο σκοτάδι».

Ωστόσο ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε χθες το απόγευμα ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και πως η TPIC θα φέρει εγκαίρως τα καύσιμα. «Με τη συμφωνία που κάναμε με την TPIC καταργήσαμε το θέμα των τελών καυσίμων και ναύλων. Θα πληρώσουμε μόνο την τιμή του καυσίμου στο χρηματιστήριο. Εξοικονομήσαμε πάνω από 30 σεντς στο πρώτο πλοίο αυτόν τον μήνα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα καύσιμα, το πλοίο φτάνει σε λίγες μέρες», ανέφερε ο κ. Ουστέλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νεαροί επιτέθηκαν σε ζεύγος τουριστών στην Πάφο-Αρχικά παρενόχλησαν την γυναίκα και στην συνέχεια τους έκλεψαν
Ακόμη 37 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα-Δύο παιδάκια σκοτώθηκαν έξω από το σπίτι του παππού τους
Μπένετ: Ο Νετανιάχου θα όφειλε να παραιτηθεί
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Ισραήλ για τους 49 ομήρους που κρατούνται ακόμη στη Γάζα
BINTEO: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου-Μήνυμα του 112 για εκκένωση
Καμίνι η Κύπρος-Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία, σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση
Στον αστερισμό βομβιστών και εμπρηστών το κράτος-Ασταμάτητες επιθέσεις με μια Αστυνομία σε ρόλο θεατή
Τρέχουν οι εργασίες για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Το plan B για να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό στην παροχή νερού
Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το «κτίΖΩ»-Στον ΕΟΑ η ευθύνη για τους ενοίκους που έστησαν πόδι στο Στρόβολο
Σε τροχιά αρνητικού ρεκόρ οι υποθέσεις βίας στην οικογένεια το 2025-Η αποστολή αστυνομικών, οι έλεγχοι και η εποπτεία