H πρώτη δήλωση της Εύας Καϊλή για το Qatargate-Ποιους βάζει στο κάδρο

«Είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα μια προσωπική ατζέντα την οποία χρησιμοποίησα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ», τόνισε η Εύα Καϊλή, στην πρώτη της δήλωση μέσα από τις φυλακές,  δια του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις στην ΕΕ προκειμένου να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ και το Ομάν.

Μάλιστα στο κάδρο των ευθυνών η κ. Καϊλή βάζει τον Ζοζέπ Μπορέλ, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον,  οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ. Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο της κ. Καϊλή όλα ήταν εν γνώσει και είχαν την έγκριση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Τι απαντά για τα χρήματα

Το Κατάρ δεν είχε κανένα λόγω να δώσει χρήματα στην Εύη Καϊλή, απάντησε ο κ. Δημητρακόπουλος ερωτηθείς για τα χρήματα που βρέθηκαν σε βαλίτσα και στο σπίτι της. «Η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση δεν είναι ποινική αλλά πολιτική.

Νέα έφοδος των Αρχών για το Qatargate

Υπενθυμίζεται πως σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα έφοδος στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς, γνωστό πλέον ως Qatargate.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Politoco, το γραφείο της Mychelle Rieu, μιας αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σφραγίστηκε.

Πηγές του Κοινοβουλίου ανέφεραν στο διεθνές μέσο ότι, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιδρομής των Αρχών στα γραφεία στο Στρασβούργο, κατασχέθηκε υπολογιστής σε σχέση με το έργο αυτής της επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», μεταξύ άλλων και με εξωτερικούς παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ευρωβουλευτής Μαρί Αλένα ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την προεδρία της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο συνεχίζονται οι έρευνες για το Qatargate.

Η Βελγίδα ευρωβουλευτής, η οποία ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες, δεν έχει εμπλοκή με το σκάνδαλο, όμως έχει ένας άμεσος συνεργάτης της, του οποίου το γραφείο έχει σφραγιστεί από τις Αρχές.

Πρόκειται για τον Μαρκ Ταραμπέλα, του οποίου το γραφείο έχει σφραγιστεί από την Παρασκευή και τη Δευτέρα η Αλένα αποφάσισε να ανακοινώσει την προσωρινή της αποχώρηση από την προεδρία της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε νέα εκκένωση κτιρίων στη Βηρυτό
«Μπίμπι, δεν έχεις στρατηγική», φώναζε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου
Συνελήφθη καταζητούμενος του FBI και της Europol, από τους μεγαλύτερους διακινητές παιδικής πορνογραφίας
«Απαγορευτικό» Νετανιάχου για το ταξίδι Γκάλαντ στις ΗΠΑ–Πρώτα θέλει να μιλήσει με τον Μπάιντεν για το Ιράν
Η στιγμή που άνδρας χαστουκίζει ενός έτους κοριτσάκι μπροστά στα έντρομα μάτια των γονιών του στη Βαρκελώνη
Συναγερμός για τον κυκλώνα Μίλτον στη Φλόριντα-Χάος στους δρόμους, «αν μείνετε θα πεθάνετε» λένε οι Αρχές
Μήνυμα Νετανιάχου στον Λίβανο-«Σκοτώσαμε και τον διάδοχο του Νασράλα»
Μειώνεται το προβάδισμα της Χάρις έναντι του Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters
Νεκροί πέντε Ρώσοι ορειβάτες-Έπεσαν από την 7η ψηλότερη κορυφή του κόσμου στο Νεπάλ
Οι όροι της Ρωσίας για ειρήνευση στην Ουκρανία-Απειλεί τις ΗΠΑ με «επικίνδυνες επιπτώσεις»