Προσπερνά Σαββίδη και δεν αναπέμπει το νόμο για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ο ΠτΔ

Ανέτρεψε τα δεδομένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσον αφορά στο νόμο για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αφού αντί να τον αναπέμψει, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο υπουργός Παιδείας, σε επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής, τελικά τον υπέγραψε, επικαλούμενος διεθνείς συμβάσεις και υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπλόκο στην πρόταση για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-Η επιστολή Προδρόμου

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σήμερα στην υπογραφή της νομοθεσίας που ψηφίστηκε στη Βουλή σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Σημειώνεται, δε, ότι χωρίς να παραγνωρίζει την ορθότητα της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, παρά ταύτα έλαβε υπόψη τις συμβατικές υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ως απορρέουν από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού όσο και της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών από Σεξουαλική  Κακοποίηση, οι οποίες ρητά προβλέπουν την υποχρέωση του κράτους για παροχή πληροφοριών στα παιδιά στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τους κινδύνους σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κοκκίνο Σαββίδη για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-«Αντισυνταγματική η πρόταση νόμου»

Προστίθεται πως «η εν λόγω νομοθεσία ανταποκρίνεται στις πιο πάνω συμβατικές υποχρεώσεις της Δημοκρατίας, χωρίς να παρεμβαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην καθ’ ύλην αρμοδιότητα του Υπουργού Παιδείας να προγραμματίζει, να καθορίζει τη διδακτέα ύλη ή/και το ωρολόγιο πρόγραμμα».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία είχε προκαλέσει έντονη συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας και όσα ακούστηκαν από το ναό της Δημοκρατίας, να προκαλούν ντροπή. Συγκεκριμένα, η ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, κατά την οποία χαρακτήρισε την πρόταση νόμου «έκτρωμα» και ισχυρίστηκε πως είναι «άθλια, αξιοθρήνητη και θλιβερή». «Θα μάθουμε στα παιδιά ότι είναι εντάξει δυο γυναίκες να φιλά η μια την άλλη, δύο άντρες το ίδιο. Να μπορούν δύο γυναίκες ή δύο άντρες να έχουν παιδί», είπε.

Στα σχόλια του κ. Θεμιστοκλέους αντέδρασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού και ζήτησε τον λόγο, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντά «δεν σου δίνω τον λόγο, κύριε. Άτε». Στο σημείο αυτό έκανε παρέμβαση η Πρόεδρος της Βουλής, δίνοντας η ίδια τον λόγο.  Ο κ. Δαμιανού εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την κατανομή του χρόνου, τονίζοντας πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακούμε ρατσιστικό λόγο» και κάλεσε την Αννίτα Δημητρίου να αφαιρέσει τον λόγο από τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Παπαμελετίου: Η επίλυση του Κυπριακού κορυφαίο εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να επικρατήσουν συνθήκες ενότητας
Αννίτα Δημητρίου: Σημαντικό να κρατήσουμε άσβεστη την αισιοδοξία και την ελπίδα
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25η Μαρτίου στην Κύπρο (pics)
Ευελπιστεί σε σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό ο Προέδρος-«Τώρα είναι η ώρα της διπλωματίας»
Μήνυμα εθνικής ενότητας στην Πανηγυρική Δοξολογία-«Ευθύνη ολονών μας είναι η διαφύλαξή της»
Διπλές εκλογές, πολλαπλές προκλήσεις για τα κόμματα-Ο μπερδεμένος Μάιος του 2024
Από Ιούνιο τα νεότερα για το Κυπριακό-Τα συμπεράσματα του τριημέρου στις Βρυξέλλες
Αναζητούν κοινό βηματισμό, ετοιμάζουν φόρμουλα συνεργασίας Χριστοδουλίδης και κόμματα
Κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης η επίλυση του Κυπριακού