Δριμεία επίθεση ΑΚΕΛ σε Προδρόμου-«Του δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάζει το δάκτυλο»

Δριμεία επίθεση ΑΚΕΛ στον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, αναφορικά με τα τετράμηνα, τονίζοντας «τού δείχνουν το φεγγάρι κι ο Υπουργός Παιδείας κοιτάζει το δάκτυλο».  

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει πως ο ΥΠΑΝ «δεν ακούει την κατακραυγή των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για τον αποτυχημένο θεσμό των τετραμήνων αλλά τού φταίει το ΑΚΕΛ που διαχρονικά επισήμανε τους κινδύνους του εξετασιοκεντρικού συστήματος και το παιδαγωγικό έγκλημα που θα επέφερε αυτός ο συγκεκριμένος θεσμός».

Προσθέτοντας ότι «το ΑΚΕΛ είχε καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων, την οποία καταψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής και λίγο πριν το καλοκαίρι φέτος είχε ετοιμάσει και πάλι πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων την οποία, δυστυχώς, δεν στήριξαν άλλες πολιτικές δυνάμεις.  Τώρα το θέμα επανέφερε στη δημόσια συζήτηση η παραδοχή του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για την αποτυχία του θεσμού αλλά στον Υπουργό Παιδείας φταίει η ''κακόφωνη μονωδία'' του ΑΚΕΛ».

Καταλήγοντας το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «αν είναι κάτι που συνιστά ''κακόφωνη μονωδία'' είναι η αποτυχημένη πολιτική του Υπουργού κ. Προδρόμου την οποία ντύνουν με την εύηχη μεταρρύθμιση. Αν τολμούν ας ρωτήσουν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τη δική τους άποψη για τα τετράμηνα. Άποψη που είχαν εκφράσει μάλιστα οι μαθητές με δημοψήφισμα το οποίο εκεί στο Υπουργείο, σε αντίθεση με την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, δεν αναγνώρισαν!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τις υψηλές προσδοκίες, στο θεσμό που βάλλεται από παντού

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος