Ανταλλαγή πυρών στη Ναμπλούς με έναν νεκρό Παλαιστίνιο

Στην πόλη Ναμπλούς,στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ανταλλαγή πυρών μεταξύ δυνάμεων του ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης Εβραίων προσκυνητών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων βουλευτών, στο προσκύνημα του Τάφου του Ιωσήφ ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της Ναμπλούς, Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ κατά των προσκυνητών. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπάντησαν με πυρά.

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν έναν νεκρό κάτοικο της πόλης.

Σήμερα το πρωί η παλαιστινιακή οργάνωση «Λάκκος των Λεόντων» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Η οργάνωση «Λάκκος των Λεόντων», το επίκεντρο της δράσης της οποίας βρίσκεται στην Ναμπλούς και στα περίχωρά της, είχε τεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στο επίκεντρο συντονισμένης ισραηλινής επιχείρησης του στρατού, της συνοριοφυλακής και των μυστικών υπηρεσιών, η οποία διήρκησε δέκα μέρες και συνοδεύθηκε με κλείσιμο των φυλακίων εισόδου-εξόδου της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά πέντε ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και ένα παραδόθηκε οικειοθελώς στις παλαιστινιακές αρχές ασφαλείας για να μην συλληφθεί από τους Ισραηλινούς. Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε και ανατίναξε εργοστάσιο παραγωγής οπλισμού στο κέντρο της Ναμπλούς και κατόπιν ήρε τον αποκλεισμό της πόλης θεωρώντας ότι η οργάνωση έχει εξουδετερωθεί.

Ο «Λάκκος των Λεόντων» είναι νεοεμφανιζόμενη ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, της οποία τα μέλη είναι νεαροί ηλικίας Παλαιστίνιοι 20-35 ετών, δεν ακολουθούν τον θρησκευτικό τρόπο ζωής καθώς και οι περισσότεροι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ναμπλούς και των περιχώρων της. Όπως αναφέρουν ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές, τα ηγετικά της στελέχη ενισχύονται με παροχή οπλισμού και εκπαίδευσης από τοπικούς πυρήνες της Χαμάς και ενισχύονται σε πρακτικό και οργανωτικό επίπεδο από μέλη της αντιπροσωπείας της Χαμάς που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

Η σημερινή ανάληψη ευθύνης εκ μέρους της οργάνωσης αποτελεί την πρώτη επανεμφάνισή της μετά από την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση της τελευταίας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου.

Δειτε Επισης

Πρόγευση για την Φλόριντα οι βροχές και οι ανεμοστρόβιλοι-Η πορεία του Μίλτον
ΒΙΝΤΕΟ: Σημαδεύουν με μπογιά τα άλογα στην Φλόριντα, για να τα βρουν μετά τον τυφώνα
Δεν τους έφτανε ο Μίλτον, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις θεωρίες συνωμοσίας για τον καιρό στις ΗΠΑ
Η Φλόριντα προετοιμάζεται για τα χειρότερα-Σε πορεία σύγκρουσης με την Τάμπα ο Μίλτον
ΒΙΝΤΕΟ: Τραγουδούσαν στον Ορμπάν το Bella Ciao οι ευρωβουλευτές και η Μέτσολα τους είπε «δεν είμαστε στη Eurovision»
Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές κάλυψαν έναν πίνακα του Πικάσο με μια αφίσα από τη Γάζα
Στους έξι οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι στη ΧΑντέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ερευνητικό αεροπλάνο πετά μέσα από τον κυκλώνα Milton
Ξεκινά από την Ε.Ε επιχείρηση «ανθρωπιστικής αερογέφυρας» για τον Λίβανο
Ανώμαλη προσγείωση για βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε προορισμό την Κύπρο