Κάθειρξη 129 ετών σε Αυστραλό παιδόφιλο-Ένα από τα θύματά του ήταν 18 μηνών

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 129 ετών σε φυλακή των Φιλιππίνων ένας Αυστραλός παιδόφιλος ο οποίος δρούσε στην ασιατική χώρα με στόχο ακόμα και παιδιά 18 μηνών.

Σήμερα, ημέρα Τετάρτη, η εισαγγελέας της πόλης Καγκαγιάν ντε Όρο στα νότια της χώρας δήλωσε ότι  «Ελπίζω αυτή η καταδίκη να στείλει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε όλους τους βιαστές, όλους τους διακινητές ανθρώπων, για τις συνέπειες των εγκλημάτων τους».

Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη του Πίτερ Γκεράρντ Σκάλι σύμφωνα με την Guardian καθώς εξέτιε ήδη ποινή ισοβίων για τον βιασμό και τη διακίνηση κοριτσιών.

Ειδικοί προειδοποιούν

Με βάση ειδικών οι Φιλιππίνες έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο hotspot για την σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών συμβάλλοντας σε αυτό, στη διευκόλυνση δράσης των παιδόφιλων η φτώχεια και η ευρεία της χώρας.

Το δικαστήριο του Καγκαγιάν ντε Όρο εξέδωσε την απόφασή του για τον Σκάλι και τους τρεις συγκατηγορούμενούς του την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά, τα τέσσερα άτομα κατηγορούνταν για 60 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης και της διακίνησης παιδιών. Η γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση ο Σκάλι, ονόματι Λόβλι Μαργκάλο, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 126 ετών, ενώ οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοί του σε ποινές άνω των εννέα ετών.

Ο Σκάλι ο οποίος ζούσε στις Φιλιππίνες από το 2011, συνελήφθη το 2015. Όπως αποκαλύφθηκε είχε έρθει στη χώρα για να αποφύγει τη δίωξη για απάτες στην Αυστραλία και μετά την άφιξή του δημιούργησε ένα μεγάλο δίκτυο διακίνησης παιδικής εκμετάλλευσης, καταγράφοντας τον εαυτό του να βιάζει ανήλικα κορίτσια από φτωχές οικογένειες και προβάλλοντας την αποτρόπαια κακοποίηση live στο dark net. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Σκάλι διατηρούσε σχέση με δυο γυναίκες που τον βοηθούσαν να βρίσκει τα θύματά του. 

Πηγή: protothema 

Δειτε Επισης

Πρόγευση για την Φλόριντα οι βροχές και οι ανεμοστρόβιλοι-Η πορεία του Μίλτον
ΒΙΝΤΕΟ: Σημαδεύουν με μπογιά τα άλογα στην Φλόριντα, για να τα βρουν μετά τον τυφώνα
Δεν τους έφτανε ο Μίλτον, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις θεωρίες συνωμοσίας για τον καιρό στις ΗΠΑ
Η Φλόριντα προετοιμάζεται για τα χειρότερα-Σε πορεία σύγκρουσης με την Τάμπα ο Μίλτον
ΒΙΝΤΕΟ: Τραγουδούσαν στον Ορμπάν το Bella Ciao οι ευρωβουλευτές και η Μέτσολα τους είπε «δεν είμαστε στη Eurovision»
Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές κάλυψαν έναν πίνακα του Πικάσο με μια αφίσα από τη Γάζα
Στους έξι οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι στη ΧΑντέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ερευνητικό αεροπλάνο πετά μέσα από τον κυκλώνα Milton
Ξεκινά από την Ε.Ε επιχείρηση «ανθρωπιστικής αερογέφυρας» για τον Λίβανο
Ανώμαλη προσγείωση για βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε προορισμό την Κύπρο