Kεραστικό με ινδοκάρυδο

Κάτι από τα παλιά! Συνταγή από σεφ Σάββα Μάππουρα.
 

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. καρύδα, αποξηραμένη, αλεσμένη
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. baking powder
  • ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • φλούδα ½ λάιμ ή λεμονιού
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 3 κεράσια γλασέ, κομμένα στα 4

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί φούρνου
  • κορνέ ζαχαροπλαστικής
  • μύτη για κορνέ πλουμιστή (1.3 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175˚C. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 125 γρ. καρύδα, αποξηραμένη, αλεσμένη, 220 γρ. ζάχαρη, ½ κουταλάκι baking powder, ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα, φλούδα από ½ λάιμ ή λεμόνι και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε 30 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 4

Προσθέστε 3 αυγά και ρυθμίστε Ζύμη/4 λεπτά.

Βήμα 5

Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής,μεγάλο πλουμιστό, κορνέ βγάλτε το μείγμα με κυκλική κίνηση (ροζέτα) πάνω στο ταψί που αφήσατε στην άκρη.

Βήμα 6

Βάλτε ένα κομμάτι (1/4) κεράσι γλασέ, πάνω από κάθε ροζέτα και ψήστε για 15-20 λεπτά (175˚C). Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι