Kεραστικό με ινδοκάρυδο
06:22 - 08 Νοεμβρίου 2022
ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ. καρύδα, αποξηραμένη, αλεσμένη
- 220 γρ. ζάχαρη
- ½ κ.γλ. baking powder
- ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
- φλούδα ½ λάιμ ή λεμονιού
- 30 γρ. αλεύρι
- 3 αυγά
- 3 κεράσια γλασέ, κομμένα στα 4
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- αντικολλητικό χαρτί
- ταψί φούρνου
- κορνέ ζαχαροπλαστικής
- μύτη για κορνέ πλουμιστή (1.3 εκ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175˚C. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 125 γρ. καρύδα, αποξηραμένη, αλεσμένη, 220 γρ. ζάχαρη, ½ κουταλάκι baking powder, ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα, φλούδα από ½ λάιμ ή λεμόνι και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 10.
Βήμα 3
Προσθέστε 30 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 4
Προσθέστε 3 αυγά και ρυθμίστε Ζύμη/4 λεπτά.
Βήμα 5
Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής,μεγάλο πλουμιστό, κορνέ βγάλτε το μείγμα με κυκλική κίνηση (ροζέτα) πάνω στο ταψί που αφήσατε στην άκρη.
Βήμα 6
Βάλτε ένα κομμάτι (1/4) κεράσι γλασέ, πάνω από κάθε ροζέτα και ψήστε για 15-20 λεπτά (175˚C). Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.