Εξακολουθούν να παραπλανούν πολίτες παριστάνοντας την Αστυνομία

Συνεχίζει να παρατηρείται το φαινόμενο απάτης με παραπλανητικά μηνύματα που παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία και καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τελευταίο διάστημα, η Αστυνομία έγινε δέκτης αρκετών παραπόνων, σχετικά με ύποπτα παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αποστέλλονται μαζικά στο κοινό και παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία Κύπρου, με αποστολέα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο cypruspolice.gov.cy@gmail.com καλώντας ανυποψίαστους πολίτες ότι είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να κατηγορηθούν για διάφορα ποινικά αδικήματα μέσω Διαδικτύου (σεξουαλικές επιθέσεις, βιασμοί, παιδική πορνογραφία, κ.ά.).

Τα παραπλανητικά μηνύματα αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις και φέρουν τα λογότυπα της Αστυνομίας Κύπρου καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι τα μηνύματα είναι πλαστά και δεν έχουν καμία σχέση με την Αστυνομία Κύπρου και καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιου μηνύματος.

Για σκοπούς επιβεβαίωσης οποιασδήποτε εκκρεμότητας με την Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα γνωστά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει η Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών
Συνελήφθησαν από τις Βάσεις οι τρεις ανήλικοι μετά την καταδίωξη-Είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά
Άγρια καταδίωξη 14χρονου οδηγού στον αυτοκινητόδρομο-Από τις Χαλεπιανες κατέληξαν στην Πύλα
Ξυλοφόρτωσαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 31χρονο επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα χρήματα του
Απουσιάζει από την οικία του ο 42χρονος Γιώργος Θεοδώρου (pic)
Στο Δικαστήριο για καταχώρηση οι υποθέσεις κατά Ησαΐα-Περιμένει ενημέρωση για το κατηγορητήριο η υπεράσπιση
Πλησιάζει η ώρα της ποινής για την ανθρωποκτονία του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Πρόκειται για αθέλητη ανθρωποκτονία»
Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε από το Εφετείο Ρώσος εκζητούμενος