Οργισμένη απάντηση Μητσοτάκη για υποκλοπές-«Ντροπή να λένε ότι παρακολουθούσα υπουργούς»

Σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, με την τοξικότητα να κυριαρχεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του και απαντά για όλα τα κρίσιμα ερωτήματα: Υποκλοπές, σκανδαλολογία, ελληνοτουρκικά, οικονομία, στο δρόμο προς τις κάλπες.  

Πριν από λίγο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας να έλθει στη Βουλή και να απαντήσει εάν οι 33 που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε οργισμένος και περνά στην αντεπίθεση για τη στοχοποίησή του στο θέμα των υποκλοπών.

Μητσοτάκης: Ντροπή και αίσχος να λένε ότι παρακολουθούσα υπουργούς

«Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να παρακολουθεί τον υπουργό Εξωτερικών και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης» είπε οργισμένος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Documento.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος. «Ντροπή και αίσχος να λέγεται ότι παρακολουθεί ο Πρωθυπουργός τους υπουργούς του, τον υπουργό Εξωτερικών μου.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε υπουργούς του» είπε και πρόσθεσε ότι το δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις προσομοιάζει με την υπόθεση της Novartis, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δέκα κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, από τους ίδιους υποκινητές».

Χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνο» τον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας ότι από πίσω του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και μια εκστρατεία λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δική του στρατηγική είναι να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη. Και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες»

«Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά; Να καταγράφεται αυτό χωρίς κανένα στοιχείο;» διερωτήθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. «Καμία απόδειξη δεν υπάρχει γι’ αυτά τα οποία γράφονται. Ζητάω από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας. σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε, λέγοντας: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός που το 2016 εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη για τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα».

«Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο. Να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι παρακολουθεί υπουργούς του». «Δεν έχω αποφύγει καμία συζήτηση στη Βουλή» τόνισε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να αναμετρηθούμε, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί, με την υπόθεση του Predator, να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.

Όπως τόνισε δεν πρόκειται να κάνει μήνυση κατά του εκδότη, αλλά στηρίζεται στη δικαιοσύνη.

Μητσοτάκης: Η ΕΥΠ και εγώ δεν έχουν ανάμειξη

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει κέντρο ιδιωτών χρησιμοποίησης του Predator, αλλά αυτό είναι άλλο από το να κατηγορείται ο Έλληνας Πρωθυπουργός ότι κρύβεται από πίσω» τόνισε.

«Δεν είμαστε σίγουροι ποιος είναι πίσω από αυτό, αλλά δεν είναι η ΕΥΠ και σίγουρα εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να με πολεμήσουν» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι στόχος ήταν να εσπείρουν καχυποψία στο εσωτερικό της ΝΔ για να μην αισθάνονται ασφαλείς οι υπουργοί και τα στελέχη μας επειδή δήθεν όλοι παρακολουθούνται. Θέλω να καταλάβετε την οργή μου: Λένε ότι κλείνω το τηλέφωνο με τους υπουργούς μου και τους παρακολουθώ μετά και όλα αυτά να λέγονται χωρίς καμία απόδειξη;».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι παράνομα λογισμικά υπάρχουν περίπου 500 και πως υπάρχουν και εγχώριοι οικονομικοί παράγοντες που ενδεχομένως το χρησιμοποιούν.

Υποχρέωση μου είναι να οδηγήσω τη χώρα με σταθερότητα σε εκλογές είπε και πρόσθεσε: «Εκλογές θα γίνουν το 2023 στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας. Δεν πρόκειται να συρθώ σε εκλογές από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές στην Ελλάδα-Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης
Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση πεντάχρονου-«Γονείς θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν»
Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης-«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε»
To χρονικό του εγκλήματος στην Κέρκυρα-Τι είπε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της
Αποκαλύψεις για το ξεδόντιασμα της Χεσμπολάχ-Από το 2006 διείσδυσαν Ισραηλινοί πράκτορες στην οργάνωση
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα