Πούτιν: Έχουν ανταποκριθεί 318.000 εθελοντές στην επιστράτευση-Οι 49.000 ήδη πολεμούν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε γνωστό την Παρασκευή, σε δηλώσεις που έκανε, πως ο αριθμός των Ρώσων που ανταποκρίθηκαν στη «μερική επιστράτευση» για να συμμετάσχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έφτασε τους 318.000 «χάρη στην αφοσίωση των εθελοντών».

«Έχουμε ήδη 318 χιλιάδες, που ήλθαν σαν εθελοντές» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με τον οποίο οι 49 χιλιάδες εκτελούν ήδη πολεμικές αποστολές με τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται με την εκπαίδευση. «Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Οι οικογένειες - μητέρες, πατέρες, παιδιά, σύζυγοι - έμειναν πίσω και το κράτος κάνει τα πάντα για να τους υποστηρίξει», δήλωσε ο Πούτιν.

Στη συνέχεια, βρήκε την ευκαιρία, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, να επιτεθεί ξανά στη Δύση, κατηγορώντας τη για την απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στη γειτονική της χώρα. «Θυμηθήκαμε και θυμόμαστε τι συνέβη το 1941, όταν, παρά τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών για το αναπόφευκτο μιας επίθεσης κατά της Σοβιετικής Ένωσης, καταφέραμε με βαρύ τίμημα να κερδίσουμε τον ναζισμό», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας «δεν είναι εύκολη». «Είναι επίσης δύσκολη και πικρή γιατί, στην πραγματικότητα, ένας λαός πολεμάει τον άλλον. Στην πραγματικότητα, η αντιπαράθεση διεξάγεται στο εσωτερικό ενός λαού», εξήγησε ο επικεφαλής του κράτους.

Στη συνέχεια, επίπε πως «η Ουκρανία δεν φαίνεται να υπάρχει για τη Δύση, η οποία ρίχνει τους Ουκρανούς στη φωτιά». «Το βλέπουμε αυτό ακόμη και στη φύση των εχθροπραξιών. Είναι απλά εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει εκεί. Σε γενικές γραμμές, είναι σαν να μην υπάρχουν Ουκρανοί. Τους ρίχνουν σε ένα καμίνι και αυτό είναι όλο. Η Ουκρανία, ο ουκρανικός λαός, είναι το πρώτο και κύριο θύμα της σκόπιμης υποβάθμισης του μίσους προς τους Ρώσους, προς τη Ρωσία», τόνισε ο Πούτιν.

Παράλληλα, σημείωσε πως η Ρωσία σέβεται τον ουκρανικό λαό: «Πάντα αντιμετωπίζαμε και αντιμετωπίζουμε τον ουκρανικό λαό με σεβασμό και ζεστασιά. Έτσι ήταν και έτσι είναι, παρά τη σημερινή τραγική αντιπαράθεση».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ανέφερε πως η Ρωσία έχει βάλει αποφασιστικά ένα τέλος στις προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας, ενώ «η σύγκρουση με τους νεοναζί ήταν αναπόφευκτη, είχε φτάσει σε ένα σημείο, που η κατάσταση έγινε θανατηφόρα για τη Ρωσία».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Προειδοποίησε τον αγιατολάχ Χαμενέι ότι θα έχει την τύχη του Σαντάμ Χουσέιν ο Κατς
Σάλος με βίντεο αστυνομικών να κάνουν σεξ σε περιπολικό την ώρα που τα μέτρα λόγω πολέμου είναι... δρακόντεια
Τροχαίο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της Πυροσβεστικής-Τρία πρόσωπα στο νοσοκομείο
Ουσιαστική εμπλοκή της ΕΕ ζήτησε η Κύπρος-«Οφείλει να διαμορφώσει σαφή θέση και να αναλάβει ενεργό ρόλο»
Στο χώρο καρδιογραφημάτων η φερόμενη άσεμνη επίθεση από νοσηλευτή-Προσέγγισε το θύμα και από εφαρμογή γνωριμιών
Αναζητείται ένα πρόσωπο για κλοπή στη Λευκωσία (pic)
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό 55 Κυπρίων-Τρεις συνοδοί ασθενών στην Ιορδανία
Στη δημοσιότητα βίντεο με το βρέφος να κλαίει στο μπαλκόνι-Το άφησαν οι γονείς του σε καρότσι και πήγαν για ύπνο
Γονείς άφησαν το ένδεκα μηνών μωρό τους να κλαίει στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
O Tραμπ υποστηρίζει πως δεν προσέγγισε το Ιράν για συνομιλίες-«Θέλω ένα πραγματικό τέλος στο πυρηνικό ζήτημα»