Tο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι 2.000 αναλήψεις πατέρα Αντωνίου και πρεσβυτέρας

Ούτε μία ανάληψη δεν έχει γίνει από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του πατέρα Αντωνίου εδώ και 8 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ο λογαριασμός του έχει μείνει ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ωστόσο στον ίδιο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας αλλά και της ΜΚΟ φαίνεται να έχουν γίνει τουλάχιστον 2.000 κινήσεις.

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται και το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία είναι διαχειρίστρια κάποιων λογαριασμών. Η μία από τις δύο θυρίδες που δεσμεύθηκαν ανήκει, μάλιστα, στην ηλικιωμένη μητέρα του πατέρα Αντωνίου και βρέθηκε στη Χίο.

Όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση, υπάρχει έντονος προβληματισμός στις Αρχές λόγω του ότι έχουν δεσμευθεί και λογαριασμοί στους οποίους πολίτες είχαν χρίσει ως συνδικαιούχο τον πατέρα Αντώνιο, και τώρα δεν μπορούν να εκταμιεύσουν ούτε τις συντάξεις τους.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν ενοχλήσει πολίτες και επιχειρηματίες που έχουν κάνει δωρεές εκατομμυρίων ευρώ, με ορισμένους μάλιστα να τις ανακαλούν.

Τα 350.000 που βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό

Kατά τη χθεσινή έφοδο (28/11) της Οικονομικής Αστυνομίας σε ακίνητά τους σε Κολωνό και Ραφήνα βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στον Κολωνό.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 300.000-350.000 ευρώ. Σχεδόν, δηλαδή, όσα έχουν εντοπιστεί στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, οι οποίοι και έχουν δεσμευθεί από την Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» στο Mega, στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου έχουν εντοπιστεί 15.000.000 ευρώ, χρήματα στα οποία είχε άμεση πρόσβαση η πρεσβυτέρα, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ενώ μερικές ημέρες πριν είχε «αδειάσει» μία από τις δύο θυρίδες που διαθέτει, η πρεσβυτέρα κατέθεσε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Όταν οι αστυνομικοί τη ρώτησαν πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο, εκείνη φέρεται να είπε «τα είχα για να τα μετρήσω»!

Να τονιστεί πως οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας έχουν δεσμευθεί με εντολή του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα