Επανέρχεται ο ΔΗΣΥ-«Ο Χριστοδουλίδης οφείλει να δημοσιοποιήσει τις κρυφές συμφωνίες»

Επανέρχεται εκ νέου ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας, Πολίτης, το οποίο κάνει λόγο για μυστική συμφωνία μεταξύ του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Νίκου Χριστοδουλίδη.   

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπο του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, αναφέρει ότι «στις 14 Ιουλίου, ο κ. Σιζόπουλος ανακοίνωνε επί λέξει: «Συμφώνησα με τον κ. Χριστοδουλίδη».  Η ΕΔΕΚ έχει εδώ και χρόνια απορρίψει τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Σε τι συμφώνησε ακριβώς με τον κ. Χριστοδουλίδη; Στις 27 Ιουνίου, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε επί λέξει: «Καταθέσαμε και συμφώνησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε 18 σημεία». Είναι αυτά που δημοσίευσε ο Πολίτης ή άλλα;».

Προσθέτοντας ότι «στις 3 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κυνηγών ανακοίνωνε: «Τροχοδρομούμε σε περίπτωση εκλογής του, βασικές θέσεις του κινήματος». Με τα φωτοβολταϊκά πάρκα, τι ακριβώς προνοεί η συμφωνία τους; Στις 18 Οκτωβρίου, ο κ. Καρογιαν δήλωνε: «Ο κ. Χριστοδουλίδης δεσμεύτηκε ότι θα ενσωματώσει στο πρόγραμμά του τις προτάσεις μας».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι «ο Νίκος Χριστοδουλίδης τους ικανοποίησε όλους. Δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο, ενσωματώνοντας ακόμη και αντίθετες μεταξύ τους θέσεις. Οι συνέταιροι της κοινοπραξίας δημόσια δήλωναν υπερήφανοι για τις συμφωνίες τους. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης οφείλει να δημοσιοποιήσει σήμερα, με ειλικρίνεια και διαφάνεια, όπως διαρκώς επικαλείται, τις κρυφές συμφωνίες.

Αλλιώς να τους κατονομάσει δημόσια ως ψεύτες. Οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν με ανοικτά χαρτιά. Η χώρα δεν μπορεί να σύρεται από μυστικές ατζέντες. Απέναντι στις απειλές που έρχονται, αυτό είναι μεγάλο ρίσκο για τη χώρα».

Τέλος, ο Δημήτρης Δημητρίου τονίζει πως «οι Κύπριοι πολίτες χρειάζεται να ακούσουν ξεκάθαρες θέσεις. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε ότι το Κυπριακό θα παραμείνει προτεραιότητα και η οικονομία μας θα παραμείνει δυνατή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Να ξεκαθαρίσω ότι λύση δύο κρατών, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς
Ν. Παπαδόπουλος: Κάποιοι έχουν προδιαγράψει την ήττα μας, ψήφος στο ΔΗΚΟ δεν είναι χαμένη ψήφος
Υπ. Γεωργίας: Aνάγκη να πορευθούμε ενωμένοι, παραδίδοντας στις νεότερες γενιές μια ελεύθερη πατρίδα,
Άμεσο άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης Θανάσης ζητά το ΕΛΑΜ-«Η απόφαση εκθέτει σοβαρά θεσμούς και πρόσωπα»
Η πρώτη αντίδραση του Προέδρου για την απόφαση για Θανάση-Δεν αποκλείει ανακριτές με έγκριση Υπουργικού
Ελπίζει για θετικά δεδομένα στη συνάντηση με Ολγκίν ο ΠτΔ-«Όταν δεν επιθυμεί να συζητήσει κάποιος, νιώθει αδυναμία»
Κ. Εκπρόσωπος: Αξιολογούνται συνεχώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πολιτών
Κ. Λετυμπιώτης: Μια μοιρασμένη κατεχόμενη πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει το μέλλον
Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη πριν την επίσκεψη στην Άγκυρα-«Λύση που να βασίζεται στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ»
Το σκυλάκι ΑΙ, η εργοδότηση τραγουδιστριών όπερας και οι υποψήφιοι που το έριξαν στην πλάκα