Μπλόκο στην πρόταση για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-Η επιστολή Προδρόμου

Βγήκε μπροστά και πήρε θέση, όσον αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει, σε σχέση με την πρόταση νόμου για την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος με επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής, ζητά όπως αναβληθεί η ψηφοφορία της συγκεκριμένης πρότασης νόμου και συνεχιστεί ο διάλογος στην Επιτροπή Παιδείας, αλλά και σε άλλες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, στην συγκεκριμένη επιστολή προς την Αννίτα Δημητρίου, σημείωσε ότι η θέση του Υπουργείου Παιδείας, για το συγκεκριμένο θέμα, έχει ακουστεί και έχει ταχθεί υπέρ της εισαγωγής της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο πρόγραμμα των σχολείων, ενώ σημείωσε πως ήδη έχει κάνει το Υπουργείο σχετικές ενέργειες και αλλαγές, κατά τα προηγούμενα χρόνια.

«Ήδη το θέμα εξετάζεται συναφώς με την εισαγωγή Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη Δημοτική Εκπαίδευση και στον Γυμνασιακό κύκλο. Η εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολικό πρόγραμμα θα πρέπει όμως να γίνει συγκροτημένα, να προετοιμαστεί το εποπτικό υλικό, να μελετηθούν/προετοιμαστούν και με την απαραίτητη επιμόρφωση οι διδακτικές δυνατότητες και να υπάρξει πρόνοια για το προσωπικό».

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει στην επιστολή του ότι «τυχόν απόφαση με μια γενική νομοθετική διάταξη και προβλήματα συνταγματικής τάξης έχει και επιφέρει ενδεχομένως δαπάνη που δεν έχει προϋπολογισθεί, αλλά κυρίως θα είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί».

Μάλιστα, ο υπουργός από πλευράς του είχε ζητήσει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, την οποία και απέστειλε στην Πρόεδρο του νομοθετικού σώματος. Εισηγήθηκε, παράλληλα, όπως συνεχιστεί ο σχεδιασμός που έχει ξεκινήσει για την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, «σε συνεργασία και με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής που θα τηρείται διαρκώς ενήμερη, και ενδεχομένως και με άλλες κοινοβουλευτικές επιτροπές, και να δοθεί ο χρόνος ούτως ώστε να προωθηθεί, μετά και τις αναγκαίες διαβουλεύσεις, πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για την αναγκαία αλλαγή στα Ωρολόγια Προγράμματα».

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, καταλήγοντας, θέλησε να προειδοποιήσει την κα. Δημητρίου πως σε περίπτωση που προχωρήσει η ψήφιση της πρότασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα την αναπέμψει, ειδικά μετά και τη γνωμάτευση του Εισαγγελέα.  

«Τυχόν έγκριση της νομοθετικής πρότασης τώρα, χωρίς τις άλλες απαραίτητες διεργασίες και προετοιμασία και θα περιέπλεκε την κατάσταση και δεν θα είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ως εκ τούτου θα παρακαλούσαμε να αποφευχθεί εσπευσμένη νομοθετική πράξη που θα είχε ως συνέπεια την υποχρέωση της Εκτελεστικής Εξουσίας, ως και εκ της γνωματεύσεως του Γενικού Εισαγγελέα, για αναπομπή του Νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ξενοδοχειακή επένδυση $200 εκ. στην κατεχόμενη Βοκολίδα, σύμφωνα με τα τ/κ Μέσα
Έκοψαν ΕΕΕ και επίδομα αναπηρίας σε ηλικιωμένη ΑμεΑ-«Δημιουργούνται κοινωνικές αδικίες και στρεβλώσεις»
Χαιρετίζουν τις δηλώσεις Μιχαηλίδου για αναβάθμιση ολοήμερου σχολείου οι γονείς Δημοτικής Λευκωσίας
Το 0,30% της έκτασης στα κατεχόμενα πωλήθηκε σε αλλοδαπούς, υποστηρίζει τ/κ εργολάβος
Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Εγγραφή ΑΜΕΑ για πιλοτικό πρόγραμμα Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσίας
Tα δύο σχέδια του Υπ. Γεωργίας σε πυρόπληκτους αγρότες-Ποιοι οι δικαιούχοι
Προκήρυξη υποτροφιών για σπουδές στον τομέα της γεωργίας σε πανεπιστήμια της Κύπρου
Αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας-Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή
Ζημιές λόγω της κακοκαιρίας στα σκάφη των ψαράδων στο Λιμανάκι της Πάφου