Διμερείς σχέσεις, εξελίξεις σε Α. Μεσόγειο και τουρκική προκλητικότητα έθεσε ο ΥΠΑΜ στη Σερβία

Tις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, τις τρέχουσες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία συζήτησε την Τρίτη ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, με τον Σέρβο ομόλογό του, Μίλος Βούτσεβιτς, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Σερβία.

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι ο κ. Πετρίδης βρίσκεται στη Σερβία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, κ. Βούτσεβιτς.

Οι Υπουργοί Άμυνας, αναφέρεται, πραγματοποίησαν συζητήσεις που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, τις τρέχουσες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. 

«Ο κ. Πετρίδης εξέφρασε την υποστήριξη της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προστίθεται.

Πέραν της συνάντησης με τον ομόλογό του, ο κ. Πετρίδης πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης, Βλάντιμιρ Όρλιτς, και με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάσιτς.

Σε όλες τις συναντήσεις ο κ. Πετρίδης ενημέρωσε για την κατάσταση ασφάλειας στην Κύπρο, με έμφαση στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα που αποτελεί πηγή αστάθειας, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Συνάντηση με τον Λιθουανό Πρόεδρο στο Βίλνιους για τον Χριστοδουλίδη
Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Β. Κασσιανίδου: Χρέος μας η διατήρηση της φλόγας της επιστροφής- επανένωσης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Λιθουανία για συνάντηση με τον ομόλογό του
Ξαναζεσταμένο φαγητό από Τατάρ για λύση δύο κρατών-«Δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι εγγυήσεις Τουρκίας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Κοντά με Λετονία σε αρχές και αξίες παρά τη γεωγραφική απόσταση
Θέμα για επαφές με ψευδοκράτος αναμένεται να θέσει ο Φιντάν σε σύνοδο ΥΠΕΞ ΟΙΣ
Αρχίζει την Παρασκευή το 24ο Τακτικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ-Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση
Ν. Χριστοδουλίδης: Ο ρόλος της ΕΕ στην Μέση Ανατολή να είναι πιο ενεργός
Στήριξη για πλήρη ένταξη ΚΔ στο Σένγκεν εξέφρασε στον ΠτΔ η Πρωθυπουργός Λετονίας