Ενώπιον της ελληνικής Βουλής για εξηγήσεις ο Ντίλιαν για τις υποκλοπές

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, με αντικείμενο την κλήση για ακρόαση μαρτύρων για το θέμα των υποκλοπών. Στη σημερινή συνεδρίαση έχουν κληθεί ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης, οι κ. Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, "αφανείς ιδιοκτήτες" – όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση - των εταιρειών KRIKEL και INTELLEXA και ο Ισραηλινός επιχειρηματίας της Intellexa Ταλ Ντίλιαν.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές το πιθανότερο σενάριο είναι ο Γρ. Δημητριάδης να δώσει κανονικά το παρών, όχι όμως οι υπόλοιποι καθώς πρόκειται για πρόσωπα που δηλώνουν ως μόνιμη διαμονή χώρες του εξωτερικού.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή όσων δεν προσέλθουν, με το βάρος της απόφασης να πέφτει στη Νέα Δημοκρατία, η οποία διαθέτει την πλειοψηφία. Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η αντικατάσταση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Τζαβάρα από την Επιτροπή, με αιφνίδιο τρόπο το απόγευμα της Παρασκευής.

Ένα ζήτημα που θα έχει, επίσης, να αντιμετωπίσει η επιτροπή είναι αυτό του απορρήτου, που δεν αποκλείεται να επικαλεστεί ο κ. Δημητριάδης, όπως είχε πράξει και σε προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών. Τόσο η κ. Κεφαλογιάννη όσο και ο αντικατασταθείς κ. Τζαβάρας έχουν τονίσει ότι δεν μπορεί κανείς να το επικαλείται ενώπιον μελών της Θεσμών, άποψη που επισήμως η ΝΔ δεν υιοθετεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Πάτρα... Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από νταλίκα
Τον βρήκε μεθυσμένο στο σπίτι, τον έδεσε και τον σκότωσε-Εξιχνιάστηκε δολοφονία στην Ελλάδα από 2024
Νέα στοιχεία για τις ευθύνες των αστυνομικών στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-«Βγήκαμε στο μπαλκόνι»
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Η στιγμή που ο δράστης πηγαίνει στη Porsche
ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνίδα πλήρωσε 17,5 ευρώ τη χωριάτικη σαλάτα στην Πάρο, της χρέωσαν ξεχωριστά το λάδι
Η Ειρήνη Μουρτζούκου δέχτηκε επίθεση από συγκρατούμενές της στις φυλακές Κορυδαλλού
Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι τραυματίες από το τροχαίο στο Κολωνάκι-«Εγκληματική ανευθυνότητα»
Οι συνομιλίες που αποκάλυψαν τους ναρκέμπορους αστυνομικούς-Τα κέρδη μαμούθ και οι δουλειές του αρχηγού
Χειροπέδες σε αστυνομικούς για εμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα-Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν σε χρήστες
«Η Λυδία ξέρει ότι η μητέρα της πέθανε, όχι ότι τη σκότωσε ο πατέρας της»