Τα ομαδικά πυρά για μυστική συμφωνία, τα παπαγαλάκια και η θέση Χριστοδουλίδη

Δεν υπάρχει καμία μυστική συμφωνία με το ΔΗΚΟ, η μόνη συμφωνία που έχω είναι με τον κυπριακό λαό, είναι η απάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη, τόσο στα δημοσιεύματα όσο και στις κατηγορίες του Δημοκρατικού Συναγερμού, όχι υπήρξε μυστική συμφωνία μεταξύ του ιδίου και του Νικόλα Παπαδόπουλου.   

Για το όλο θέμα τις τελευταίες ημέρες ξέσπασε ένας ανελέητος πόλεμος, μεταξύ του επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΔΗΣΥ από τη μια και του ΔΗΚΟ και του επιτελείου Χριστοδουλίδη από την άλλη πλευρά. 

Μετά το δημοσίευμα στον Τύπο την Κυριακή και τη δημοσιοποίηση σήμερα από δύο εφημερίδες μέρους της συμφωνίας, πρώτος το χορό των αντιδράσεων, άνοιξε πρωί πρωί ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τις δύο εφημερίδες και τον REPORTER, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, ως παπαγαλάκια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Νικόλας και τα «παπαγαλάκια»

Ακολούθησαν οι έντονες τοποθετήσεις, τόσο από το επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου και της εκπροσώπου του Τζώρτζιας Κωνσταντίνου-Παναγιώτου και της βουλεύτριας του ΔΗΣΥ, Φωτεινής Τσιρίδου. Ο κ. Χριστοδουλίδης, υποδεικνύει η κα. Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, «άλλα συμφώνησε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, άλλα με τον Μαρίνο Σιζόπουλο και άλλα με τον Μάριο Καρογιάν. Γι’αυτό αρνείται να δώσει τις μυστικές αυτές συμφωνίες στη δημοσιότητα. Αυτό που προκύπτει από τη μυστική του συμφωνία με το ΔΗΚΟ, είναι πως έχει μετατραπεί στον αδύναμο κρίκο της κοινοπραξίας συμφερόντων που τον στηρίζει».

«Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από κόμματα που χρειάζονται μυστικές συμφωνίες για να συνεργαστούν. Ούτε από έναν Πρόεδρο που αντί να λύνει τα προβλήματα του λαού, θα ασχολείται μονίμως με την επίλυση των διαφορών μεταξύ των κομμάτων που θα τον στηρίζουν γιατί αυτή είναι η συνταγή της απόλυτης ακυβερνησίας. Αυτή δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά κυβέρνηση εθνικής ασυνεννοησίας», είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του επιτελείου Αβέρωφ Νεοφύτου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνές για τα περί μυστικής συμφωνίας ΔΗΚΟ-Χριστοδουλίδη, ζητά εξηγήσεις ο ΔΗΣΥ

Στον ίδιο τόνο ήταν και οι δηλώσεις της  Φωτεινής Τσιρίδου η οποία ανέφερε πως, «όπως αποδεικνύεται ούτε μεταξύ τους στο ΔΗΚΟ δεν μπορούν να συνεννοηθούν όσο αφορά τη μυστική συμφωνία που έκαναν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο δε Νικόλας Παπαδόπουλος ισχυρίζεται ότι το έγγραφο που παρουσίασε ο Πολίτης δεν υπάρχει. Η κ. Ερωτοκρίτου δήλωσε στο Τρίτο του ΡΙΚ ότι δεν υπάρχει κανένα έγγραφο».

Και πρόσθεσε: «Μα ήταν ή δεν ήταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος που ανακοίνωσε ότι η Γραμματεία του ΔΗΚΟ ετοίμασε και παρουσίασε στον κ. Χριστοδουλίδη, ένα ολοκληρωμένο περίγραμμα θέσεων; Είναι αυτό που δημοσίευσε ο Πολίτης ή είναι άλλο; Δυο επιλογές έχει ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Ή μπορεί να προβεί σε καταγγελία για το δημοσίευμα ή να ανακαλέσει τις ύβρεις και να παραδεχτεί ότι αυτό είναι το έγγραφο που ετοίμασε η γραμματεία του κόμματός του», υπέδειξε η κα. Τσιρίδου.

«Προκύπτει όμως», πρόσθεσε «και ένα άλλο ερώτημα. Τα άλλα κόμματα γνωρίζουν τι έχει συμφωνήσει με το καθένα ο Νίκος Χριστοδουλίδης; Η ΕΔΕΚ γνωρίζει τι συμφώνησε ο Χριστοδουλίδης με τη ΔΗΠΑ; Η ΔΗΠΑ γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί με την ΕΔΕΚ; Και όλοι αυτοί γνωρίζουν τι έχει συμφωνηθεί με το ΔΗΚΟ, με την Ελένη Θεοχάρους, με τους κυνηγούς; Ένα είναι σίγουρο. Τον αχταρμά της κοινοπραξίας δεν θα τον πληρώσει ο κυπριακός λαός. Κι εμείς θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην συμβεί αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιμένει για μυστική συμφωνία Χριστοδουλίδη με ΔΗΚΟ ο Αβέρωφ-«Έπεσαν οι μάσκες»

Η απάντηση Χριστοδουλίδη

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ομέγα ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες για μυστική συμφωνία, κάνοντας λόγο για προσπάθεια επηρεασμού των Συναγερμικών ψηφοφόρων. 

«Υπάρχει μια προσπάθεια να στείλουν ένα μήνυμα στους Συναγερμικούς οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητα μου και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην στελέχη, απλοί ψηφοφόροι να δώσουν μια εικόνα ότι ανήκω σε ένα άλλο πολιτικό χώρο. Δεν ανήκω».

Μάλιστα υπέδειξε πως δεν έκρυψε από τον κόσμο ότι ανήκει στον ΔΗΣΥ, ενώ υπέδειξε πως παρά τα όσα λέει ο Αβέρωφ Νεοφύτου πως αν ο ίδιος εκλεγεί ο ΔΗΣΥ θα είναι στην αντιπολίτευση «εγώ λέω», είπε, «ότι στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι στην κυβέρνηση όπως και προσωπικότητες από άλλους πολιτικούς χώρους εάν και εφόσον ο λαός με τιμήσει με τη ψήφο του. Δεν υπάρχει μυστική συμφωνία με κανέναν».

Παράλληλα υποστήριξε πως η μόνη συμφωνία που έκανε, είναι με τον κυπριακό λαό, μέσω του προεκλογικού του προγράμματος. «Εκεί θα κριθώ και δεν πρόκειται να εμπλακώ. Το κάνω συνειδητά, όχι τώρα. Από τον καιρό που ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Έλεγαν για 18 σημεία τώρα βρέθηκε μια δήθεν μυστική συμφωνία. Δεν υπάρχει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για διακρατική συμφωνία για δραστηριοποίηση ΟΠΑΠ στην Κύπρο
Aιχμές στη Βουλή για άδειες σε άτομα με ποινικό μητρώο από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων
Προοπτικές οικονομίας και επιτόκια συζήτησε ο ΥΠΟΙΚ με Κύπρου και Ελληνική
Μνεία από Ευσταθίου στην Αρχή Κατά Διαφθοράς σε τηλεδιάσκεψη με Γιόχανσον
Συνεργασία με Ελλάδα και Ισραήλ για θέματα πολιτικής προστασίας προωθεί ο Χριστοδουλίδης
Συνεχίζουν οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τους προπηλακισμούς Τατάρ στο Λονδίνο
Πολλαπλοί οι ρόλοι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας-«Χρειαζόμαστε τεχνοκρατική στήριξη»
Λ. Φουρλάς: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, στόχος κανείς να μην μείνει πίσω
Έπεσαν οι υπογραφές Ε.Φ. με Νιου Τζέρσεϊ-«Οι σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές»
Οι δυο ειδικοί σύμβουλοι που διόρισε ο Χριστοδουλίδης-Θα παρέχουν υπηρεσίες αμισθί