Άρχισε η πρώτη νομική διαδικασία στην Τουρκία για την απέλαση Τουρκοκύπριου

Έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία και προχώρησε με την έφεση στην αρμόδια υπηρεσία της Τουρκίας κι ύστερα σε δικαστήριο, ο αναπληρωτής γγ του Δρόμου Ανεξαρτησίας, Μουνούρ Ραχβαντζίογλου, στον οποίο η Τουρκία απαγόρευσε πρόσφατα την είσοδο στην χώρα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση του Δρόμου Ανεξαρτησίας αναφέρει ότι τον Ραχβαντζίογλου εκπροσωπούν σε αυτή την διαδικασία στην Τουρκία δικηγόροι από τον ΜΚΟ σύνδεσμο «Halkevleri». Την υπόθεση ανέλαβε ο γραμματέας νομικών υποθέσεων του συνδέσμου, Σερτζιάν Αράν, δικηγόρος, και το μέλος της κεντρικής επιτροπής, Μουσταφά Εμπερλίκιοσε.

Η ένσταση στην απαγόρευση εισόδου στον Μουνούρ Ραχβαντζίογλου με το επιχείρημα του κώδικα Ν82, κατατέθηκε στην Διεύθυνση Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας.

Στην ένσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δρόμου Ανεξαρτησίας, αναφέρεται ότι η ελευθερία μετακίνησης του Ραχβαντζίογλου παρακωλύθηκε παράνομα από τη διοικητική πρακτική της Τουρκίας παρά την απουσία έρευνας, μήνυσης, εντάλματος σύλληψης ή καταδίκης του στην Τουρκία. Η πράξη αυτή (απαγόρευσης εισόδου στη χώρα), προστίθεται στην ένσταση, παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ελεύθερη Μετακίνηση και ζητήθηκαν εξηγήσεις. Επιπλέον, ζητήθηκε η ακύρωση ή η άρση αυτής της απόφασης και σημειώθηκε ότι αν δεν δοθεί έγγραφη απάντηση εντός μηνός, θα κινηθούν νομικά.

Ο ΜΚΟ σύνδεσμος «Halkevleri» (ΣΣ: Το σπίτι του λαού) είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός με το καθεστώς του «κοινωφελούς συλλόγου» στην Τουρκία που εδώ και δεκαετίες δραστηριοποιείται για την προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων στέγασης, υγείας, εκπαίδευσης, περιβάλλοντος, γυναικών και ΑμεΑ. Προσφέρει δωρεάν νομικές υπηρεσίες και συμβουλές σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων που υπόκεινται σε περιορισμό ή καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Ο Δρόμος Ανεξαρτησίας έκανε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει η αντιπολίτευση στη «βουλή» σχολιάζει σήμερα η Αβρούπα που έχει ως κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδό της την υπόθεση του Μουνούτ Ραχβαντζίογλου.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας