Πρώην στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου άδειασε θυρίδα με άκρα μυστικότητα

Νέα ερωτήματα για τη συμπεριφορά των στελεχών της Κιβωτού του Κόσμου προκαλεί η πληροφορία που μεταφέρει η εφημερίδα τα ΝΕΑ ότι πρώην στέλεχος της οργάνωσης μετέβη με απόλυτη μυστικότητα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας και άδειασε τραπεζική θυρίδα.

Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί την Τρίτη και ενώ «φουντώνει» η έρευνα στην Κιβωτό του Κόσμου και για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές.

Κατά το δημοσίευμα στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα φαίνεται να διατηρούνταν λογαριασμός της Κιβωτού του Κόσμου ύψους 2.000.000 ευρώ.

Για το άδειασμα της θυρίδας φέρεται να έχουν ενημερωθεί και οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Χρήματος που ήδη ερευνούν τις ύποπτες δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει δρομολογήσει ήδη έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», στενών συγγενών του και τρίτων πρόσωπων τα οποία συμμετέχουν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής.

Ειδικότερα, αναζητείται εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν χειριστεί ορθά τα οικονομικά στοιχεία (ταμεία, κ.λπ.) της δομής και γι΄αυτό ελέγχεται η νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών αλλά και το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον-άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το μυστικό «άδειασμα» υπήρξε τόσο λόγω της δικαστικής έρευνας, με τον κίνδυνο να αναδειχθούν στοιχεία για διαρκή κερδοσκοπία των υπευθύνων του ιδρύματος, όσο και του κινδύνου δέσμευσης και κατάσχεσης του περιεχομένου της που μπορεί να αφορούσε και «ενοχοποιητικά» στοιχεία για τους υπεύθυνους των δομών.

Σύμφωνα, τέλος, με το δημοσίευμα το συγκεκριμένο στέλεχος της ΜΚΟ προγραμμάτιζε να μεταφερθούν αμέσως όσα περιείχε η θυρίδα σε τραπεζικό «κιβώτιο» άλλης τράπεζας που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Μάλιστα το ίδιο πρώην κορυφαίο στέλεχος είχε ειδοποιήσει το άλλο πιστωτικό ίδρυμα, επίσης στο κέντρο της πρωτεύουσας, για το άνοιγμα της νέας θυρίδας, χωρίς όμως τελικά το σχέδιο επανατοποθέτησης χρημάτων, τιμαλφών, τιμολογίων ή και εγγράφων από θυρίδα σε θυρίδα να υλοποιηθεί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Ο «χάρτης του θανάτου» που έστειλε η πρώην σύζυγός του
Ο δράστης της δολοφονία στην Αγία Παρασκευή εξαφάνισε το κινητό του -Τα στοιχεία που «καίνε» την πρώην σύζυγο
Ακόμη τρία σκάφη με 150 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο
Κ. Τασούλας: Χρέος μας η συνέχιση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού
Μήνυμα Μητσοτάκη για τουρκική εισβολή-«Η μαύρη επέτειος δυναμώνει τον αγώνα μας για επανένωση του νησιού»
Τραγωδία στην Πάτρα... Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από νταλίκα
Τον βρήκε μεθυσμένο στο σπίτι, τον έδεσε και τον σκότωσε-Εξιχνιάστηκε δολοφονία στην Ελλάδα από 2024
Νέα στοιχεία για τις ευθύνες των αστυνομικών στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-«Βγήκαμε στο μπαλκόνι»
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Η στιγμή που ο δράστης πηγαίνει στη Porsche
ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνίδα πλήρωσε 17,5 ευρώ τη χωριάτικη σαλάτα στην Πάρο, της χρέωσαν ξεχωριστά το λάδι