Εκδήλωση διαμαρτυρίας από γονείς στην Λάρνακα για τις εξετάσεις τετραμήνων

Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στα σχολεία της Λάρνακας και τις εξετάσεις τετράμηνων, πραγματοποιεί την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «η συμβολική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής σε σχολεία της πόλης».

Προστίθεται ότι «δυστυχώς, παρόλες τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, επιδεινώνονται οι συνθήκες μάθησης στα σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, με τα παιδιά να είναι τα πρώτα και μεγάλα θύματα. Υπερπληθυσμός, αύξηση των μετακινούμενων τμημάτων, σοβαρά κτηριακά προβλήματα και ανεπάρκεια σε αίθουσες διδασκαλίας και τεχνολογικό εξοπλισμό είναι προβλήματα που  παρεμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων».

Το σχολικό περιβάλλον, σημειώνεται, «επιδεινώνεται περαιτέρω με το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας εξαιτίας των εξετάσεων τετραμήνων και το κυνηγητό της ύλης. Η αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας δεν είναι άσχετη με την επιδείνωση των προαναφερθέντων προβλημάτων».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ακόμα ότι «ως οργανωμένοι γονείς εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη διαφωνία μας για τον αντιεκπαιδευτικό θεσμό των τετραμήνων. Το  Υπουργείο Παιδείας αρνείται πεισματικά να συζητήσει τις κοινές θέσεις των οργανωμένων γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών και ούτε καν να βελτιώσει το ασφυκτικό πρόγραμμα εξετάσεων, κατά το οποίο σε μία μέρα οι μαθητές Β και Γ τάξης του Γυμνασίου θα δώσουν τρία μαθήματα».  

Δεν έχουμε άλλη επιλογή, συνεχίζει η ανακοίνωση «παρά να κλιμακώσουμε τα μέτρα αντίδρασης στα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στη Μέση Εκπαίδευση και θέτουν σε κίνδυνο το Δημόσιο Σχολείο. Είναι ομόφωνη η θέση της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας, ότι σε περίπτωση που το αρμόδιο Υπουργείο συνεχίσει να αγνοεί τις θέσεις μας, θα λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα προστατεύουν τα παιδιά μας, μη αποκλειομένου της έκκλησης για αποχή από τις εξετάσεις».

Η Ομοσπονδία «καλεί όλους τους γονείς, μέλη των Συνδέσμων Γονέων της Λάρνακας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στέλνοντας δυνατό το μήνυμα υπεράσπισης του δικαιώματος στη γνώση όλων των παιδιών μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε επιδοτήσεις 60 εκ. ευρώ σε γεωργούς τον Δεκέμβριο ο Υπουργός Γεωργίας
Η δημιουργία βιομηχανικού λιμανιού ενώπιον της Επ. Εμπορίου-Βράζουν οι κοινότητες, προειδοποιούν με μέτρα
Πρόσω ολοταχώς για ψήφιση το νομοσχέδιο για την ορθοστασία εργαζομένων-Τι προνοεί
Μέχρι 8 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ»
Μείωση καταθέσεων νοικοκυριών τον Οκτώβριο, αύξηση €126,9 εκ. των εταιρειών
Ουστέλ: Δεν προκαλούν ανησυχία οι αριθμοί πώλησης γης σε αλλοδαπούς
Ξενοδοχειακή επένδυση $200 εκ. στην κατεχόμενη Βοκολίδα, σύμφωνα με τα τ/κ Μέσα
Έκοψαν ΕΕΕ και επίδομα αναπηρίας σε ηλικιωμένη ΑμεΑ-«Δημιουργούνται κοινωνικές αδικίες και στρεβλώσεις»
Χαιρετίζουν τις δηλώσεις Μιχαηλίδου για αναβάθμιση ολοήμερου σχολείου οι γονείς Δημοτικής Λευκωσίας
Το 0,30% της έκτασης στα κατεχόμενα πωλήθηκε σε αλλοδαπούς, υποστηρίζει τ/κ εργολάβος